• Gratis theorie-examen oefenen in de bieb Bekijk details

18 april 2017

In 2017 kun je in alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt.

Bekijk details van Gratis theorie-examen oefenen in de bieb

• Indrukwekkende middag met Heleen van Royen Bekijk details

11 april 2017

'Het doet zo zeer', een film en interview met Heleen van Royen in De Pluk in Geldermalsen. Het was een indrukwekkende middag, georganiseerd samen met LingeFilm, de Alphega apotheek 'De Betuwe' en The Read Shop Hedel.

Bekijk details van Indrukwekkende middag met Heleen van Royen

• Inschrijving Grote DigiTaalStrijd geopend Bekijk details

3 april 2017

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor het goede doel, het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio. Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De Grote DigitaalStrijd vindt maandagavond 4 september 2017 op tien plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke voorrondes gaan door naar de Grande Finale in het najaar. Teams kunnen nu gevormd worden, de inschrijving is geopend.

Bekijk details van Inschrijving Grote DigiTaalStrijd geopend

• Aanpassing openingstijden Bekijk details

2 april 2017

Met ingang van 1 mei 2017 passen wij voor verschillende bibliotheekvestigingen de openingstijden aan.

Bekijk details van Aanpassing openingstijden

• Ledenwerfactie Gratis BIEB Bekijk details

1 maart 2017

Voor iedereen die kennis wil maken met de Bibliotheek : Dit is je kans! Van 15 maart t/m 15 april 2017 kan je jezelf opgeven voor Gratis BIEB. Via gratis BIEB ben je 3 maanden lang gratis en vrijblijvend lid van de Bibliotheek. Ben je al (jaren) lid? Dan gun je een ander vast ook de voordelen van een lidmaatschap. Attendeer je omgeving op onze ledenwerfactie!

Bekijk details van Ledenwerfactie Gratis BIEB

• Nationale Voorleeswedstrijd 2017 Bekijk details

21 februari 2017

De Nationale Voorleeswedstrijd is begonnen! We organiseren zes regionale kwartfinales. In totaal 65 schoolkampioenen strijden voor een plek in de halve finale.

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd 2017

• Nieuw: SamenWel! platform voor samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland Bekijk details

7 februari 2017

Samen met de GGD Gelderland-Zuid en Ziekenhuis Rivierenland lanceerden we op 6 februari SamenWel!, een nieuw platform over gezond leven in de regio. Op de website staan films over leuke gezondheidsbevorderende activiteiten. Bezoekers worden verwezen naar activiteiten in de buurt. De website draait op een database, G!DS, die wij bij Bibliotheek Rivierenland onderhouden.

Bekijk details van Nieuw: SamenWel! platform voor samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland

• Vacature: Lees-/Mediacoach Bekijk details

26 januari 2017

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en klantgerichte Lees-/Mediacoach 0 tot 6 jarigen, die zich wil inzetten voor bevordering van leesmotivatie bij ouders en pedagogisch medewerkers binnen voorschoolse instellingen. Ben jij of ken je iemand voor deze leuke functie bij de bieb?

Bekijk details van Vacature: Lees-/Mediacoach

• Taalvrijwilligers gezocht! Bekijk details

19 januari 2017

Voor het Digi-Taalhuis West Maas en Waal zijn we op zoek naar taalvrijwilligers. Het Digi-Taalhuis is dé plek waar alle inwoners terecht kunnen die aan de slag willen met taal, rekenen of werken met de computer. Zij kunnen er bijvoorbeeld informatie krijgen over een passende taalcursus of digitale cursus en over het taalaanbod in de buurt. In het Digi-Taalhuis zijn computers om op te oefenen.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht!

• Digi-Taalhuis West Maas en Waal geopend in Bibliotheek Beneden-Leeuwen Bekijk details

1 december 2016

Onder grote belangstelling is woensdagmiddag 30 november Digi-Taalhuis West Maas en Waal feestelijk geopend. Iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met een computer kan twee keer per week terecht bij de taalhuisdocent voor gratis deskundige hulp. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen

Bekijk details van Digi-Taalhuis West Maas en Waal geopend in Bibliotheek Beneden-Leeuwen