Digi-Taalhuis West Maas en Waal geopend in Bibliotheek Beneden-Leeuwen

Gepubliceerd op: 1 december 2016 17:03

Onder grote belangstelling is woensdagmiddag 30 november Digi-Taalhuis West Maas en Waal feestelijk geopend. Iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met een computer kan twee keer per week terecht bij de taalhuisdocent voor gratis deskundige hulp. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen

Het Digi-Taalhuis is de plek waar laaggeletterden terecht kunnen die aan de slag willen met basisvaardigheden. Zij kunnen er bijvoorbeeld informatie krijgen over een passende taalcursus of digitale cursus, het taalaanbod in de buurt en er zijn computers om op te oefenen.

Taalsamenwerking

Het Digi-Taalhuis is dé fysieke uiting van de taalsamenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland, gemeente West Maas en Waal, ROC Rivor, Forte Welzijn, VluchtelingenWerk Oost-Nederland, GGD Gelderland-Zuid, Werkcoöperatie West Maas en Waal, en de Bart van Kraaij Groep. Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt het Digi-Taalhuis met haar regioteam Rivierenland.

Maandag en woensdag

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Iedereen is welkom, ook mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek. Op maandagochtend van 10.45 – 11.45 uur en woensdagochtend van 09.00 – 12.00 uur is taalhuisdocent Marianne Herckenrath aanwezig voor vragen en advies. Daarnaast kan men hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's.

Vrijwilligers gezocht!

Het Digi-Taalhuis is er ook voor taalvrijwilligers. Zij kunnen zich bij het Digi-Taalhuis laten informeren over geschikt lesmateriaal voor hun cursist(en). Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal kan nog een hoop vrijwilligers gebruiken die deelnemers willen ondersteunen in het verbeteren van hun taal, rekenen en/of digitale vaardigheden. Aanmelden als taalvrijwilliger kan via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl.