Inschrijving Grote DigiTaalStrijd geopend

Gepubliceerd op: 3 april 2017 11:53

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor het goede doel, het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio. Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De Grote DigitaalStrijd vindt maandagavond 4 september 2017 op tien plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke voorrondes gaan door naar de Grande Finale in het najaar. Teams kunnen nu gevormd worden, de inschrijving is geopend.

Samen battelen voor het goede doel

Waar het groot dictee der Nederlandse taal een beroep doet op de taalvaardigheden, gaat de Grote DigiTaalstrijd een stap verder: deelnemers kunnen ook laten zien hoe het staat met hun digitale vaardigheden en mediawijsheid. Vrienden, collega‚Äôs, sportmaatjes, klasgenoten, families; iedereen vanaf 12 jaar die spelenderwijs, tijdens een gezellige avond, zijn taal- en digitale vaardigheden wil testen, kan zich als team van drie personen inschrijven voor een van de gemeentelijke voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd.

Leerplekken

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en particulieren. Bibliotheek Rivierenland organiseert dit evenement samen met businessclub Betuwe in Zaken om laaggeletterdheid in de regio terug te dringen en digitale vaardigheden te bevorderen. Met de battle wordt geld opgehaald, om alle Bibliotheken in de regio te voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken.

Raadzalen omgetoverd tot arena

Belangstellenden die willen deelnemen aan de Grote DigiTaalStrijd moeten woonachtig of werkzaam zijn in een van de volgende gemeenten: Culemborg, Druten, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel. De gemeenten onderstrepen het belang van het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio en werken graag mee om het bewustzijn te vergroten. Alle gemeenten stellen hun raadzaal ter beschikking de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland. Maandagavond 4 september vinden daar tegelijkertijd de tien gemeentelijke voorrondes van de battle plaats.

Grande Finale

De winnaars van de gemeentelijke voorrondes zullen tegen elkaar strijden in de grande finale, die in het najaar plaatsvindt rond de opening van het nieuwe cultuurgebouw aan de Westluidense Poort in Tiel.