Nationale Voorleeswedstrijd 2017

Gepubliceerd op: 21 februari 2017 14:43

De Nationale Voorleeswedstrijd is begonnen! We organiseren zes regionale kwartfinales. In totaal 65 schoolkampioenen strijden voor een plek in de halve finale.

De voorleeswedstrijd begint ieder jaar op de basisscholen en vindt plaats vóór 1 december. In de periode januari tot half maart vindt op een locatie in de buurt de eerste vervolgronde plaats. Bibliotheek Rivierenland organiseert elk jaar zes regionale kwartfinales, waarin de schoolkampioenen van Rivierenland strijden voor een plek in de provinciale finale.

Onze regionale voorleeskampioenen

Regio Bommelerwaard
Ernest Bragt van basisschool De Bogerd uit Rossum is in de Bibliotheek Kerkdriel uitgeroepen tot kampioen in deze regio. De 11-jarige Ernest las voor uit het boek Pietje Bell van Chr.van Abkoude.

Regio Druten
In de Bibliotheek Druten benoemde de jury Fleur van Geene van de Mariaschool uit Boven-Leeuwen tot kampioen in de regio Druten. De 11-jarige Fleur las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek De olijke tweeling gaat kamperen van Arja Peters.

Regio Culemborg
Tijn Smeeman van basisschool De Kaardebol uit Culemborg is in de Bibliotheek Culemborg uitgeroepen tot kampioen in deze regio. Hij las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl.

Regio Lingewaal
De jury benoemde Floris Meijdam van basisschool De Rietput uit Heukelum tot kampioen in deze regio. In de Bibliotheek Heukelum las de 11-jarige Floris een fragment voor uit het boek Boy 7 van Mirjam Mous.

Regio Tiel
In Tiel ging Merel van Leeuwen er met de winst vandoor. Zij is 12 jaar, zit op de Pr. Clausschool en las voor uit Dagboek van een muts.

Regio Geldermalsen
In de regio Geldermalsen is Carlijn van Soelen kampioen geworden. Carlijn is 11 jaar en las in de Bibliotheek Geldermalsen voor uit het boek Villa Fien van Janneke Schotveld.

Regio Neder-Betuwe
Lena van der Voort van de J.A. Houtkoperschool uit Ochten is kampioen geworden in de voorleesstrijd tussen de schoolkampioenen van de gemeenten Neerijnen en Neder-Betuwe. De 12-jarige Lena las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Harry Potter en de geheime kamer van J.K. Rowling.

Winnaar regionale finale

Zaterdag 11 maart vond in Wijchen de halve finale plaats. Het was een gezellige en spannende middag. Tijn Smeeman van OBS De Kaardebol uit Culemborg ging er met de winst vandoor en is hiermee een stap dichterbij de landelijke finale.

Landelijke finale

De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2017 vindt plaats op woensdag 17 mei in de Schouwburg in Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek.

Foto’s van de regionale kwartfinales vind je op onze facebookpagina.