Vestigingen

Wat is een leespunt?
Een leespunt is een door de Bibliotheek ingerichte hoek met een leestafel (in de meeste gevallen voorzien van een computer) en een boekenkast in een dorpscentrum. Ten behoeve van de leestafel voorziet Bibliotheek Rivierenland de leespunten van abonnementen op een dagblad en diverse tijdschriften. Met de leespunten wil Bibliotheek Rivierenland ook de kleinere kernen toegang bieden tot actuele informatie in het kader van een leven lang lezen, leren en informeren.

Dorpsboek
Elk leespunt heeft een dorpsboek. In het dorpsboek kunnen bezoekers van het Leespunt hun verhaal, of anekdotes vertellen, oproepen plaatsen of ideeën opperen betreffende de (leef)omgeving.

Boekspot
In de boekenkast, die als 'Boekspot' fungeert, kunnen dorpsbewoners zelf boeken plaatsen die anderen weer kunnen lezen. Boekspotgebruikers kunnen hun leeservaringen delen door deze in de dorpsboeken te noteren. Door middel van Boekspots wil de bibliotheek het leesplezier vergroten en laten zien dat lezen altijd en overal kan. Het gebruik is gratis en er zijn (bijna) geen regels. Haal- en brengpunt

Haal - en brengpunt
Bij het leespunt in Boven-Leeuwen heeft Bibliotheek Rivierenland ook een haal- en brengpunt van de Bibliotheek gerealiseerd. Bibliotheekleden uit die omgeving kunnen in Kulthurhus D’n Dulper ook gewenste boeken, films en overige bibliotheekmaterialen die zij vanuit huis bestellen, ophalen en weer terugbrengen.

Waar zijn de leespunten van Bibliotheek Rivierenland?

Leespunt Appeltern
Doederij de Zwaluw

Kerkstraat 4 - 6629AS - Appeltern - tel. (0487) 761046

leespunt appeltern web

Leespunt Boven-Leeuwen
Kulturhus D'n Dulper
Pastoor Schoenmakerstraat 5 - 6657 CB - Boven-Leeuwen - tel. (0487) 592300
met haal- en brengpunt Hier kunt u ook boeken, films en overige bibliotheekmaterialen die u online bestelt, ophalen en weer terugbrengen.

leespunt Boven-Leeuwen web

Leespunt Bruchem