• Kom naar de bieb!

  De wereld verandert razendsnel om ons heen. De (digitale) ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Bibliotheek Rivierenland organiseert daarom verschillende activiteiten om bij te blijven! Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je gesprekken in het Nederlands oefenen? Of heb je hulp nodig met het bedienen van je computer/tablet of het invullen van een (digitaal) formulier? Wij staan voor je klaar! Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

 • Digi-Taalhuis West Maas en Waal

  Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Je kunt hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's. Tweemaal per week op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur is er een taalhuisdocent aanwezig voor vragen en advies.

  Meer informatie

 • Taalpunt Culemborg

  Het Taalpunt Culemborg heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op dinsdagochtend (van 09.30 - 12.00 uur) kun je bij het Leerpunt van ROC Rivor oefenen met taal, de computer en rekenen. Tweemaal per maand op woensdagochtend (09.30 - 11.30 uur) kunnen beginnende tabletgebruikers terecht met al hun vragen.

 • Digi-Taalhuis Geldermalsen

  Het Digi-Taalhuis Geldermalsen heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Je kunt hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's. Tweemaal per week op maandag- en woensdagmiddag (van 13.00 - 14.30 uur) is er een taalhuisdocent aanwezig voor vragen en advies.

  Meer informatie

 • Taalpunt Herwijnen

  Het Taalpunt Herwijnen heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. 

 • Taalpunt Kesteren

  Het Taalpunt Kesteren heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op dinsdagochtend (09.30 - 11.30 uur) wordt er geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Ook kunnen beginnende computergebruikers op woensdagmiddag (14.30 - 16.00 uur) oefenen met het programma Klik & Tik.

 • Taalpunt Tiel

  Het Taalpunt Tiel heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op maandagochtend (van 09.00 - 11.30 uur) kun je bij het Leerpunt van ROC Rivor oefenen met taal, de computer en rekenen. Ook kunnen beginnende computergebruikers op dinsdag-, en donderdagmiddag (14.30 - 16.00 uur) oefenen met het programma Klik & Tik.

Inloopspreekuren Klik & Tik

Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan eens langs tijdens het wekelijkse inloopspreekuur Klik & Tik!

 • Maandag 10.00 - 11.30 uur - Leerhuis, Culemborg
 • Dinsdag 14.30 - 16.00 uur - Leerhuis, Culemborg
 • Dinsdag 14.30 - 16.00 uur - Bibliotheek Druten
 • Dinsdag 14.30 - 16.00 uur - Bibliotheek Tiel
 • Dinsdag 14.30 - 16.00 uur - Bibliotheek Beneden-Leeuwen
 • Woensdag 13.00 - 14.30 uur - Bibliotheek Geldermalsen
 • Woensdag 14.30 - 16.00 uur - Bibliotheek Kerkdriel
 • Woensdag 14.30 - 16.00 uur - Bibliotheek Kesteren
 • Donderdag 14.30 - 16.00 uur - Bibliotheek Tiel
 • Donderdag 15.00 - 16.30 uur - Bibliotheek Zaltbommel

Deze inloopspreekuren worden georganiseerd in samenwerking met het Leerwerkloket Rivierenland en het UWV Werkbedrijf Tiel.

Bijblijven met je iPad of Tablet

Wil je weten hoe je jouw iPad of Tablet zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad/Tablet zet? Kom langs, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Rivierenland organiseert, met behulp van een aantal medewerkers en vrijwilligers, op verschillende locaties iPad/Tablet Café's.

Taal voor het Leven

Het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven helpt gemeenten en
organisaties met het organiseren van taalscholing voor mensen die laaggeletterd zijn en beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer.  

Digisterker - werken met de e-overheid

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de vestigingen van Bibliotheek Rivierenland helpt je op weg. Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar Lisanne van Iterson en meld je aan! Bij minimaal 4 aanmeldingen (in een gemeente) wordt een cursus in overleg met de deelnemers gepland.

Leerpunten in de Bibliotheek

Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet? De gemeenten van Rivierenland, ROC Rivor, Koning Willem I College en Bibliotheek Rivierenland bieden je die mogelijk door een Leerpunt aan te bieden.

 • Maandag 08.45 - 10.45 uur - Bibliotheek Beneden-Leeuwen
 • Maandag 09.00 - 11.00 uur - Dorpshuis Kesteren
 • Maandag 13.00 - 15.45 uur - Bibliotheek Tiel
 • Maandag 14.30 - 16.30 uur - Bibliotheek Geldermalsen
 • Dinsdag 09.00 - 11.30 uur - Bibliotheek Culemborg
 • Dinsdag 18.30 - 21.00 uur - Bibliotheek Kerkdriel
 • Woensdag 09.00 - 12.00 uur - Bibliotheek Kerkdriel
 • Donderdag 18.30 - 21.30 uur - Bibliotheek Kerkdriel

Praathuis: Oefen je Nederlands

In verschillende vestigingen organiseren wij in samenwerking met Welzijn Rivierstroom en ROC Rivor een Praathuis. Mensen die Nederlands als tweede taal spreken kunnen hier terecht. Praat mee in het Nederlands en vergroot zo je woordenschat!

 • Maandag 19.00 - 20.00 uur - Bibliotheek Dodewaard
 • Dinsdag 09.30 - 11.30 uur - Bibliotheek Kesteren
 • Donderdag 09.15 - 10.15 uur - Bibliotheek Beneden-Leeuwen - BEGINNERS
 • Donderdag 10.30 - 11.30 uur - Bibliotheek Beneden-Leeuwen - GEVORDERDEN

Programmaleider Sociaal Domein

Wil je meer weten over het aanbod van Bibliotheek Rivierenland? Of wil je als particulier of bedrijf samenwerken met de Bibliotheek? Neem dan contact op met onze Programmaleider Sociaal Domein, Lisanne van Iterson.

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Het verhaal van Jos

Jos is bloemist. Hij vertelt hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe geweldig het is om te kunnen lezen en schrijven.

Taalakkoord Rivierenland

Op donderdag 30 november hebben 44 organisaties een handtekening gezet onder het Taalakkoord Rivierenland 2018-2020. “Een van de grootste Taalakkoorden van Nederland! Daar
kunnen we als regio trots op zijn”, aldus wethouder Laurens Verspuij van de gemeente Tiel tijdens de start van de bijeenkomst.

Dit Taalakkoord is het vervolg op het ‘Convenant Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland’ dat eind 2017 afloopt. Waar in het convenant vooral een intentie is uitgesproken, zijn in dit
regionale taalakkoord afspraken gemaakt over de inzet van de betrokken partijen.

TIP: Steffie.nl

Steffie legt moeilijke dingen op een gemakkelijke manier aan je uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart of internetbankieren.