• Kom naar de bieb!

  De wereld verandert razendsnel om ons heen. De (digitale) ontwikkelingen volgen elkaar in razendsnel tempo op. Bibliotheek Rivierenland organiseert daarom verschillende activiteiten om bij te blijven! Wil je beter leren lezen en schrijven? Wil je gesprekken in het Nederlands oefenen? Of heb je hulp nodig met het bedienen van je computer/tablet of het invullen van een (digitaal) formulier? Wij staan voor je klaar! Ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

 • Digi-Taalhuis West Maas en Waal

  Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Je kunt hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's. Tweemaal per week op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur is er een taalhuisdocent aanwezig voor vragen en advies.

  Meer informatie

 • Taalpunt Culemborg

  Het Taalpunt Culemborg heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op dinsdagochtend (van 09.30 - 12.00 uur) kun je bij het Leerpunt van ROC Rivor oefenen met taal, de computer en rekenen. Tweemaal per maand op woensdagochtend (09.30 - 11.30 uur) kunnen beginnende tabletgebruikers terecht met al hun vragen.

 • Digi-Taalhuis Geldermalsen

  Het Digi-Taalhuis Geldermalsen heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Je kunt hier dagelijks tot 20.00 uur terecht om te oefenen met diverse digitale oefenprogramma's. Tweemaal per week op maandag- en woensdagmiddag (van 13.00 - 14.30 uur) is er een taalhuisdocent aanwezig voor vragen en advies.

  Meer informatie

 • Taalpunt Herwijnen

  Het Taalpunt Herwijnen heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op de eerste dinsdagavond van de maand (19.00 - 20.00 uur) kunnen beginnende iPadgebruikers terecht met al hun vragen bij het iPad Café.

 • Taalpunt Kesteren

  Het Taalpunt Kesteren heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op dinsdagochtend (09.30 - 11.30 uur) wordt er geoefend met het spreken van de Nederlandse taal. Op de eerste donderdagavond van de maand (19.00 - 20.30 uur) kunnen beginnende iPadgebruikers terecht met al hun vragen bij het iPad Café.

 • Taalpunt Tiel

  Het Taalpunt Tiel heeft leuke boeken en oefenmaterialen voor zowel taalcursisten als taalvrijwilligers. Het punt bevindt zich in de bibliotheek. Op maandagochtend (van 09.30 - 12.00 uur) kun je bij het Leerpunt van ROC Rivor oefenen met taal, de computer en rekenen. Ook kunnen beginnende computergebruikers op maandagavond (19.00 - 20.30 uur) en dinsdagochtend (10.00 - 11.30 uur) oefenen met het programma Klik & Tik.

Inloopspreekuren Klik & Tik

Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan eens langs tijdens het wekelijkse inloopspreekuur Klik & Tik!

 • Maandag 14.00 - 15.30 uur - Leerhuis, Culemborg
 • Dinsdag 10.00 - 11.30 uur - Tiel
 • Dinsdag 14.30 - 16.00 uur - Beneden-Leeuwen
 • Woensdag 10.00 - 11.30 uur - Geldermalsen
 • Donderdag 10.00 - 11.30 uur - Kesteren
 • Donderdag van 15.00 - 16.30 uur - Kompas, Zaltbommel
 • Vrijdagochtend 10.00 - 11.30 uur - Culemborg
 • Vrijdagochtend 10.00 - 11.30 uur - Druten

Deze inloopspreekuren worden georganiseerd in samenwerking met het Leerwerkloket Rivierenland en het UWV Werkbedrijf Tiel.

Bijblijven met je iPad of Tablet

Wil je weten hoe je jouw iPad of Tablet zo optimaal mogelijk kunt gebruiken? Loop je vast in het gebruik van je apparaat of heb je vragen over bijvoorbeeld je instellingen of hoe je een app op je iPad/Tablet zet? Kom langs, want wij helpen je graag verder! Bibliotheek Rivierenland organiseert, met behulp van een aantal medewerkers en vrijwilligers, op verschillende locaties iPad/Tablet Café's.

Taal voor het Leven

Het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven helpt gemeenten en
organisaties met het organiseren van taalscholing voor mensen die laaggeletterd zijn en beter willen leren lezen, schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer.  

Digisterker - werken met de e-overheid

Leren hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De gratis cursus Digisterker in de vestigingen van Bibliotheek Rivierenland helpt je op weg.  

Leerpunten in de Bibliotheek

Bibliotheek Rivierenland biedt in samenwerking met ROC Rivor in de vestigingen Beneden-Leeuwen, Geldermalsen, Culemborg en Tiel een Leerpunt aan. Leerpunt is een korte cursus van 10 weken. Het is voor een leervraag op het gebied van Nederlands, rekenen, of computervaardigheden.  

Praathuis: Oefen je Nederlands

Welzijn Rivierstroom organiseert, in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland, een wekelijkse bijeenkomst voor mensen die Nederlands als tweede taal spreken in het Dorpshuis in Kesteren op dinsdagochtend van 09.30 - 11.30 uur. Praat mee in het Nederlands en vergroot zo je woordenschat!

TIP: Steffie.nl

Steffie legt moeilijke dingen op een gemakkelijke manier aan je uit. Bijvoorbeeld reizen met de OV-chipkaart of internetbankieren.

Programmaleider Sociaal Domein

Wil je meer weten over het aanbod van Bibliotheek Rivierenland? Of wil je als particulier of bedrijf samenwerken met de Bibliotheek? Neem dan contact op met onze Programmaleider Sociaal Domein, Lisanne van Iterson.

Oefenen.nl

Oefenen.nl  is het online startpunt voor iedereen die zijn basisvaardigheden verder wil verbeteren. Je oefent met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld.

Het verhaal van Jos

Jos is bloemist. Hij vertelt hoe het is om laaggeletterd te zijn en hoe geweldig het is om te kunnen lezen en schrijven.

Samen in actie tegen laaggeletterdheid in Rivierenland!

Op woensdag 25 maart 2015 hebben uiteenlopende organisaties, van overheid tot bedrijfsleven, een belangrijke stap gezet om laaggeletterdheid in regio Rivierenland terug te dringen. Met de ondertekening van het convenant ‘Bondgenootschap voor Geletterdheid’ committeren de 49 bondgenoten zich aan de structurele aanpak van dit onopvallende maar hardnekkige probleem.

Op 8 september 2015 vond de tweede bijeenkomst van het Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland plaats. Tijdens deze bijeenkomst werd het actieplan 2015-2017 gepresenteerd.