De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

Gepubliceerd op: 15 januari 2022 09:30

De bibliotheken zijn gewoon open, om boeken te lenen en terug te brengen, om te studeren, lezen of werken. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. Hieronder zetten we op een rijtje wat dit voor een bezoek aan onze bibliotheek betekent.

We zijn onder de huidige maatregelen open tot (uiterlijk) 20.00 uur

Ook geplande activiteiten gaan door tot 20.00 uur. Op deze pagina vind je de de actuele openingstijden van  onze vestigingen.

Mondkapjes en coronatoegangsbewijs

• Voor iedereen van 13 jaar en ouder is het verplicht een mondkapje te dragen binnen openbare ruimten van bibliotheken. Het mondkapje moet altijd opblijven, ook bij zitten (aanscherping regel m.i.v. 15 januari). Mond en neus moeten volledig bedekt zijn.
  • Bibliotheken worden beschouwd als doorstroomlocaties, er is een maximum gesteld aan het aantal bezoekers per locatie, het gebruik van een winkelmandje is daarom verplicht bij een bezoek aan de bibliotheek.
  • Er is geen coronatoegangsbewijs nodig om de bibliotheek te bezoeken of om deel te nemen aan activiteiten.
  • Onder de huidige maatregelen gaan alleen onze ondersteunende activiteiten en spreekuren door zoals gepland. Dit geldt ook voor onze informatiepunten digitale overheid. Voor alle overige vragen kun je uiteraard terecht in onze biebs, we helpen je graag verder.
  • Alle overige activiteiten gaan niet door. Had je hier al een kaartje voor gereserveerd, dan word je hierover ge├»nformeerd. Uiteraard ontvang je je geld terug.

De basisregels

Voor iedereen gelden daarnaast altijd de basisregels:

• Test bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest of nies in je elleboog.

Vragen?

Heb je vragen? Je kunt onze klantenservice op werkdagen van 09:30 - 17:00 uur telefonisch bereiken op nummer 0344 - 63 99 40, of via mail: klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.

• www.bibliotheekrivierenland.nl/corona