De Bibliotheek en corona. Hoe zit het?

Gepubliceerd op: 23 september 2021 15:30

De coronamaatregelen worden steeds verder versoepeld. Hoe zit het precies met de maatregelen in de Bibliotheek? Je leest het op deze pagina.

Vanaf 25 september is het - ook in de Bibliotheek - niet meer verplicht om anderhalve meter afstand te houden van andere mensen. Voor een bezoek aan de Bibliotheek heb je (in de meeste gevallen) geen coronatoegangsbewijs nodig en hoef je geen mondkapje te dragen. We geven echter iedereen de ruimte om, als zij dat willen, afstand te houden en/of een mondkapje te dragen. We gaan ervan uit dat alle bezoekers van de bibliotheek ieders voorkeur respecteren.

De belangrijkste punten op een rij

Vanaf 25 september 2021 geldt het volgende:

• er is geen maximum gesteld aan het aantal bezoekers in de Bibliotheek of aantal deelnemers per activiteit.
  • er is geen coronatoegangsbewijs nodig de bibliotheek te bezoeken of om deel te nemen aan activiteiten, tenzij het gaat om een (theater)voorstelling, filmvertoningen of concert. In dat geval zullen volwassenen een coronatoegangsbewijs bij zich moeten hebben.
  • reserveren of registreren om deel te nemen aan een activiteit is niet meer verplicht. Voor sommige activiteiten is aanmelden echter wel nodig voor onze eigen organisatie.
  • er is geen 1,5 meter afstand tot elkaar nodig
  • er is geen gezondheidscheck nodig
  • koffie of thee drinken uit de automaat, studeren, kranten lezen of werken in de Bibliotheek is weer toegestaan. Een bezoekerskaart invullen is niet meer nodig. Voor andere horeca binnen de Bibliotheek kunnen andere regels gelden.

De basisregels blijven gelden

• Blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen
  • Houd zo veel mogelijk afstand van elkaar  en schud geen handen
  • Was je handen vaak en hoest in je elleboog
  • Zorg waar mogelijk voor frisse lucht

Bibliotheek Kerkdriel ruimer geopend

Per 1 oktober 2021 is de Bibliotheek Kerkdriel ook geopend op:

• donderdagen van 10.00-13.00 uur (zelfservice)
  • zaterdagen van 10.00-14.00 uur (zelfservice)

Bezorgservice

Onze bezorgservice blijft bestaan. Wil je boeken lenen, maar kun je niet zelf naar de Bibliotheek komen? Geen nood. Wij bezorgen je boeken gratis bij je thuis.

Vragen?

Heb je vragen? Je kunt onze klantenservice op werkdagen van 09:30 - 17:00 uur telefonisch bereiken op nummer 0344 - 63 99 40, of via mail: klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.

• www.bibliotheekrivierenland.nl/corona