Het boekgeschenk Nederland Leest ligt voor je klaar

Gepubliceerd op: 1 november 2021 13:30

Deze maand leest heel Nederland één boek. Dit jaar is dat De Wandelaar van Adriaan van Dis. Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Kom in november naar de bibliotheek en je krijgt dit boek van ons cadeau. Zolang de voorraad strekt. Wees er dus snel bij, want op = op.

In de gratis pop-up leesclub, lees en praat je samen over dit boek onder leiding van een leeskringbegeleider van Senia. Ook kun je als lid van de Bibliotheek gratis naar de film La Haine van Matthieux Kasovitz.

Een boek, duizend gesprekken

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Je kijgt dit boek cadeau van de bibliotheek (zolang de voorraad strekt), het centrum voor ontmoeting en gesprek. Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens.

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Nederland Leest activiteiten

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In de gratis pop-up leesclub, lees en praat je samen over het geschenkboek De wandelaar, van Adriaan van Dis onder leiding van een leeskringbegeleider van Senia. De pop-up leesclub vindt plaats online én in Culemborg, Zaltbommel en Tiel. Daarnaast kun je als lid van de Bibliotheek gratis naar de film La Haine van Matthieux Kasovitz op donderdag 11 november in het Filmhuis Neerijnen.

Over de campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden.