Hulp bij CoronaCheck-app

Gepubliceerd op: 28 september 2021 12:45

uitleg corona check app

Vanaf nu heeft iedereen vanaf 13 jaar een coronabewijs nodig om binnen te komen bij onder andere horeca, zoals restaurants, bij theaters, bioscopen en evenementen. Lukt het jou niet om een QR-code aan te maken of heb je hier vragen over? In de Bibliotheek helpen we je verder. Het is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Je kunt voor hulp en vragen terecht bij de workshops Hulp bij CoronaCheck-app, bij een spreekuur Eerste Hulp bij Online en bij het Informatiepunt Digitale Overheid. We hebben een handig overzicht gemaakt van alle corona-apps en -websites.

Workshops Hulp bij CoronaCheck-app

Het regelen van een coronabewijs kan via een app op je mobiele telefoon of op papier. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met het downloaden van de CoronaCheck-app op je telefoon en het maken van een coronabewijs in de app. Of we vragen een papieren coronabewijs voor je aan wanneer je geen smartphone hebt of deze liever niet gebruikt. Tussen 12 en 28 oktober geven we twaalf workshops verspreid door Rivierenland. Klik op onderstaande knop, kies een geschikte workshop en meld je aan.

Spreekuur Eerste hulp bij Online

Heb je hulp nodig bij het installeren van de app? Kom dan naar de Bibliotheek. In verschillende vestigingen is er een wekelijks spreekuur Eerste Hulp bij Online. Iedereen is welkom. De hulp is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Maak een afspraak voor 1-op-1 hulp in een vestiging bij jou in de buurt!

Informatiepunt Digitale Overheid

In de Bibliotheek in Tiel en in Beneden-Leeuwen is er wekelijks een Inloopspreekuur Digitale Overheid. Je kunt hier terecht voor hulp bij het omgaan met websites van de overheid. Ook in geval van vragen over de corona-apps en -websites kun je hier terecht met vragen.