Landelijke BoekStartdag

Gepubliceerd op: 30 mei 2021 16:30

Zaterdag 19 juni doet de Bibliotheek mee aan de eerste landelijke BoekStartdag. We geven rond en op deze dag onze allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een extra warm welkom met verschillende activiteiten.

Programma 16 juni - 21 juni

Door deel te nemen aan verschillende activiteiten laten we jonge gezinnen met baby's en peuters kennis maken met BoekStart en met de Bibliotheek. Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht je aan te melden. 

Woensdag 16 juni | Online lezing samen voorlezen | 20.00 - 21.00 
Waarom is voorlezen belangrijk? Onze leescoach Jos Boon vertelt, laat de nieuwste boeken voor baby’s en dreumesen zien en geeft tips over voorlezen aan jonge kinderen.

Zaterdag 19 juni | BoekStartdag: Kom naar de speciale voorleesfeestjes in 11 vestigingen
Onze leescoaches gaan interactief voorlezen uit Mijn tuin van Marion Billet, het BoekStart Babyboekje van het Jaar 2021. 

Maandag 21 juni | Online lezing de ontwikkeling van het babybrein | 20.00 - 21.30 
Ruth Heuvelman, orthopedagoog en specialist Jonge Kind, vertelt over de ontwikkeling van het babybrein en het belang van een stimulerende thuisomgeving voor de taalontwikkeling.

Over BoekStart

Boekstart wil zeggen: speciale aandacht voor het voorlezen aan jonge kinderen. Als een baby ongeveer 3 maanden is, krijgen de ouders van de gemeente een speciale waardebon. Hiermee kunnen ze in de Bibliotheek een gratis BoekStartkoffertje ophalen. Zo ontdekken ze hoe gezellig het is om samen een boekje te lezen, plaatjes aan te wijzen en verhaaltjes te vertellen. Het versterkt de band met hun baby. Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. En het verhoogt de concentratie. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Een baby heeft er een leven lang plezier van. 

                                                       www.bibliotheekrivierenland.nl/boekstartdag