Welk boek pak jij deze zomer?

Gepubliceerd op: 1 juni 2022 15:36

In de maanden juni, juli en augustus doen we mee aan Zomerlezen, de jaarlijkse campagne van CPNB. Met Zomerlezen geven we mensen een extra zetje om echt te gaan lezen. Het is simpel: Er is een (zomer)boek voor iedereen! Ga naar de Bieb en wij helpen bij het kiezen van het juiste boek voor aankomende zomer.

De gehele zomermaanden staat de vraag ‘’Welk boek pak jij deze zomer?’’ centraal. Zomerlezen Ambassadeur Matthijs van Nieuwkerk pakt Zeer fijne boy van Gerard Reve erbij. Onze bibliotheekmedewerkers delen graag hun zomerse boekentips. Vanaf halverwege juli besteden we extra aandacht aan spannende boeken, romantische boeken en non-fictie. De mooiste boeken voor deze zomer zijn te vinden in Bibliotheek!

Leden lenen dubbel zo lang in de zomer

In de maanden juli en augustus kunnen leden hun materiaal dubbel zo lang lenen. In plaats van vier weken, hebben ze in deze periode maar liefst acht weken de tijd om de maximaal 15 items te verslinden. Alles mag je extra lang lenen, ook toptitels en dvd's. Hoe fijn is dat!

Lezen is in de zomer populair

Heel veel Nederlanders geven aan dat ze graag willen lezen, alleen komt het er niet van. Gelukkig is er de zomer. Voor velen hét moment om te lezen. Wist je dat boeken de meest populaire mediasoort in de zomer zijn? Het boek scoort dan hoger dan social media, muziek, tijdschriften en tv! De bibliotheek is bij uitstek de plek om te helpen bij het beantwoorden van deze vraag.

Wat biedt ons lidmaatschap

We bieden onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.  

Inspiratie voor lekker lang lezen ... in de zon of in de schaduw