• Conferentie Taal en Gezondheid sluit af met belangrijke belofte voor een vitalere en gezondere omgeving

13 juni 2019

Op 12 juni 2019 organiseerde een zevental organisaties de Conferentie Taal en Gezondheid in Ziekenhuis Rivierenland. De conferentie stond in het teken van de invloed van een goede taalbeheersing op de gezondheid van mensen.

Bekijk details van Conferentie Taal en Gezondheid sluit af met belangrijke belofte voor een vitalere en gezondere omgeving

• 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

28 mei 2019

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Bekijk details van 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

• De VakantieBieb gaat weer open

22 mei 2019

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open

• Vacature: wij zoeken een lees-/mediacoach primair onderwijs m/v

15 mei 2019

Ben jij de collega die samen met ons Bibliotheek Rivierenland verder wil vernieuwen? Wij bieden alle inwoners van Rivierenland de mogelijkheden om zichzelf blijvend te ontwikkelen. Daarbij hebben we speciale aandacht voor achterstandsgroepen.

Bekijk details van Vacature: wij zoeken een lees-/mediacoach primair onderwijs m/v

• Start voorleesclubs voor volwassenen

29 april 2019

Dinsdagmiddag 7 mei en vrijdagochtend 10 mei starten weer nieuwe voorleesclubs voor volwassenen in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen. Je kunt gratis deelnemen!

Bekijk details van Start voorleesclubs voor volwassenen

• Start Klik & Tik in mei

26 april 2019

Heb je nog weinig ervaring met computer en internet? Volg dan de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek.

Bekijk details van Start Klik & Tik in mei

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal

14 maart 2019

Opnieuw hebben nieuwe taalvrijwilligers hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen.

Bekijk details van Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal

• Aftrap Boekenweek 2019 met Tiels Boekenfeest 23 maart

27 februari 2019

Van 23 t/m 31 maart vieren we de Boekenweek, met boeken over moederschap en vrouwen in het bijzonder. Bekende schrijvers, interactieve en creatieve workshops, exposities, muziek en boekverfilmingen zijn slechts een greep uit de activiteiten die Bibliotheek Rivierenland in de regio organiseert. Zaterdag 23 maart vormt het Tiels Boekenfeest de aftrap van een gevarieerd activiteitenprogramma.

Bekijk details van Aftrap Boekenweek 2019 met Tiels Boekenfeest 23 maart

• Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

21 februari 2019

Famke van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 20 februari streden 3 middelbare scholen mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Bekijk details van Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!