• E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

9 september 2020

In de nieuwe online Bibliotheek-app kun je e-books en luisterboeken lenen en lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen.

Bekijk details van E-books en luisterboeken samen in één nieuwe app

• Opening Leerhuis Zaltbommel tijdens Week van Lezen en Schrijven

27 augustus 2020

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (van 7 t/m 13 september) roept de Stichting Lezen en Schrijven organisaties op in actie te komen om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. De opening van het Leerhuis Zaltbommel op woensdag 9 september is één van de honderden voorbeelden.

Bekijk details van Opening Leerhuis Zaltbommel tijdens Week van Lezen en Schrijven

• Hulp bij online in coronatijd

9 juli 2020

Het internet is tegenwoordig een belangrijk medium. Steeds meer zaken zijn online, eenvoudig en snel te regelen. Tijdens de coronaperiode gebeurde er veel op het internet. Zo waren veel diensten fysiek niet meer mogelijk en werden ze online aangeboden. Maar ook het onderlinge contact veranderde en speelde zich meer online en via social media af. Door het gebruik van social media wordt er ook steeds meer nepnieuws verspreid en worden mensen misleid.

Bekijk details van Hulp bij online in coronatijd

• Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

9 juli 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van Een zomer vol verhalen met de VakantieBieb

• Hulp bij online donorregistratie

9 juli 2020

De Wet Donorregistratie vraagt dat je online je keuze registreert. Kom je er niet uit? Bij de bibliotheek helpen we je graag op weg.

Bekijk details van Hulp bij online donorregistratie

• Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

1 juli 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat een samenwerking aan met twee scholen voor middelbaar onderwijs, om meer leesplezier bij jongeren te creëren. De Bibliotheek heeft een provinciale innovatiesubsidie ontvangen om een proeftuin vorm te geven op een vmbo en een mbo-school. Met het project ‘Proeftuin leesoffensief (v)mbo in de regio werken Bibliotheek en scholen samen aan een verbeterd taalniveau van schoolverlaters.

Bekijk details van Start samenwerking met MBO Helicon Geldermalsen en Cambium College Zaltbommel

• Biebclub Vakantieklas

16 juni 2020

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid.

Bekijk details van Biebclub Vakantieklas

• Gratis online trainingen

11 juni 2020

Meer leren? Zoals Beter thuiswerken, Lezen en schrijven, Word, Digitale fotografie, Yoga, Sporten en bewegen, Gezond eten, De iPad gebruiken, Excel, een cursus Geluk en meer.

Bekijk details van Gratis online trainingen

• Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

7 mei 2020

Zondag is het Moederdag! Zoek je nog een mooi cadeau? Of heb je misschien gewoon zin in nog een klooi-activiteit? Het MediaLab heeft het allebei voor je! Deze twee toffe moederdagkaarten zijn fantastisch om te geven, maar misschien nog wel leuker om te maken!

Bekijk details van Verras je moeder met een pop-up-Minecraftkaart!

• Klooien in de meivakantie

30 april 2020

Elke schoolvakantie organiseert ons MediaLab een klooi-activiteit, dus nu ook! In dit filmpje laten we je zien, hoe je een stoere robotarm maakt. Gewoon thuis!

Bekijk details van Klooien in de meivakantie