• Start Klik & Tik in mei

26 april 2019

Heb je nog weinig ervaring met computer en internet? Volg dan de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek.

Bekijk details van Start Klik & Tik in mei

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal

14 maart 2019

Opnieuw hebben nieuwe taalvrijwilligers hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen.

Bekijk details van Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal

• Aftrap Boekenweek 2019 met Tiels Boekenfeest 23 maart

27 februari 2019

Van 23 t/m 31 maart vieren we de Boekenweek, met boeken over moederschap en vrouwen in het bijzonder. Bekende schrijvers, interactieve en creatieve workshops, exposities, muziek en boekverfilmingen zijn slechts een greep uit de activiteiten die Bibliotheek Rivierenland in de regio organiseert. Zaterdag 23 maart vormt het Tiels Boekenfeest de aftrap van een gevarieerd activiteitenprogramma.

Bekijk details van Aftrap Boekenweek 2019 met Tiels Boekenfeest 23 maart

• Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

21 februari 2019

Famke van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 20 februari streden 3 middelbare scholen mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Bekijk details van Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

• Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019

9 februari 2019

Edith Visser van de Houtkoperschool uit Ochten is door de jury benoemd tot voorleeskampioen van Rivierenland. Zij gaat in de provinciale ronde strijden voor een plek in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019.

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019

• Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto

31 januari 2019

Snelweg Sprookjes is een nieuwe app, ontwikkeld door Volkswagen en Achtung! Reclamebureau. Snelweg Sprookjes signaleert dat er in de auto steeds vaker op schermpjes wordt gekeken en er minder contact is tussen de familieleden in de auto. Zij willen dit probleem oplossen door het introduceren van interactieve luisterverhalen van hoge kwaliteit.

Bekijk details van Nieuwe app ‘Snelweg Sprookjes’ creëert voorleesmomenten in de auto

• Tarieven per 1 april 2019

24 januari 2019

Met ingang van 1 april 2019 kost een 18+ jaarabonnement van de Bibliotheek Rivierenland € 47,40, bij betaling via automatische incasso, of € 3,95 per maand. Dat is € 2,40 meer dan je nu betaalt. De verhoging van de btw van 6 naar 9% is een aanleiding geweest om onze abonnementstarieven aan te passen.

Bekijk details van Tarieven per 1 april 2019

• Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

21 januari 2019

Toon je talent in de bieb! Iedereen die graag iets wil laten zien of horen op het podium van de Bibliotheek in Tiel kan zich daarvoor opgeven.

Bekijk details van Toon je talent in de bieb - Stap op ons podium in Tiel

• Nieuw in Bibliotheek Culemborg: Speel-o-theek Leen & Speel

19 december 2018

Speel-o-theek Leen&Speel bij Bibliotheek Rivierenland biedt jonge kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met allerlei soorten speelgoed. Door speelgoed te lenen kun je proberen wat je kind echt leuk vindt, zodat je veel bewuster tot aanschaf over kunt gaan. Verder kun je je kind aanmoedigen eens iets anders te proberen. Ook als je regelmatig oppast is het lenen van speelgoed een aanrader. Bovendien heeft de Leen & Speel de ervaring dat kinderen het erg leuk vinden om zelf speelgoed uit te kiezen....