• De Digitale Voorleestas

16 april 2020

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek.

Bekijk details van De Digitale Voorleestas

• Woorden laten stromen met Woesj!

15 april 2020

Woesj is een leerlijn creatief schrijven. Hoe spreek je je fantasie aan? Hoe tover je met woorden? En hoe zet je je gedachten op papier? Met behulp van podcasts kunnen kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar leren om gekke dingen te doen met hun pen!

Bekijk details van Woorden laten stromen met Woesj!

• Thuis aan de slag

9 april 2020

In deze tijd waarin fysiek contact beperkt is, gebruiken we massaal allerlei digitale oplossingen. Maar dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend en makkelijk. Nu ook onze digitaalhuizen gesloten zijn, hebben we een aantal makkelijke websites op een rijtje gezet.

Bekijk details van Thuis aan de slag

• De ThuisBieb is open!

6 april 2020

Vanaf nu kun je genieten van 100 gratis e-books. Voor kinderen én volwassenen.

Bekijk details van De ThuisBieb is open!

• Voorleesserie over kinderen in quarantaine

27 maart 2020

Bekende kinderboekenschrijvers lezen de door henzelf geschreven serie Huisarrest voor. De spannende serie gaat over kinderen die vanwege een virus binnen moeten blijven. Na het voorlezen volgt een boekentip.

Bekijk details van Voorleesserie over kinderen in quarantaine

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids

• Wijzigingen vanaf 1 april 2020

26 februari 2020

Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze dienstverlening. Lees hier wat er met ingang van 1 april 2020 gaat veranderen.

Bekijk details van Wijzigingen vanaf 1 april 2020

• Deel jouw verhaal tijdens een WO2-café in Tiel of Geldermalsen

17 februari 2020

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés binnen Bibliotheek Rivierenland in Tiel en Geldermalsen

Bekijk details van Deel jouw verhaal tijdens een WO2-café in Tiel of Geldermalsen

• Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers!

6 februari 2020

Nieuwe taalvrijwilligers hebben hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Zij mogen nu ook mensen begeleiden die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen.

Bekijk details van Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers!