• De Boekenweek komt eraan! Ontmoet de rebellen en dwarsdenkers

30 januari 2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Bekijk details van De Boekenweek komt eraan! Ontmoet de rebellen en dwarsdenkers

• Stem op Addy voor TaalHeld van Nederland!

30 januari 2020

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven. Met de TaalHeldenprijs worden mensen en organisaties die zich inspannen voor een geletterd Nederland extra bedankt.

Bekijk details van Stem op Addy voor TaalHeld van Nederland!

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

30 januari 2020

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

• Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

16 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel leuke, gratis activiteiten voor kleintjes. Een speciaal voorleesteam tourt met een levendige show om aan ruim 1.600 peuters het prentenboek van het jaar voor te lezen. Er is een gratis, muzikale meespeelvoorstelling over Moppereend en voor nieuwe jeugdleden ligt er een klein presentje klaar in de Bieb.

Bekijk details van Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

• Duurzaam 2020 in

6 januari 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat duurzaam het nieuwe jaar in en streeft naar een plasticvrije Bibliotheek. Om dit te verwezenlijken heeft de Bibliotheek gekozen voor een samenwerking met de Belgische bibliotheekleverancier MedioEurope voor de verwerking van plasticvrije boeken.

Bekijk details van Duurzaam 2020 in

• De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice

28 december 2019

De Bibliotheek Rivierenland stapt in 2020 over op een nieuwe betaalservice: wij gaan digitale facturen versturen voor het betalen van het abonnementsgeld. Leden die een acceptgiro per post kregen, ontvangen voortaan 1 maal per jaar een e-mail van ons met een betaallink en een persoonlijke betaalpagina met een koppeling naar iDEAL.

Bekijk details van De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice

• WO2 in 100 foto's

29 november 2019

Gelderland Herdenkt is op zoek naar foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Bibliotheek Rivierenland biedt je de mogelijkheid aan om deze in te scannen en op te sturen. Dit kan tot en met 31 december.

Bekijk details van WO2 in 100 foto's

• Sinterklaas in de bieb

29 november 2019

Sinterklaas is in het land! En dat betekent heel veel leuke activiteiten in Bibliotheek Rivierenland. Knutsel zelf een schoentje, zet je schoentje, doe mee aan de Pietenspeurtocht en misschien komt Sinterklaas zelf ook wel in de bieb! Spannend! Kijk voor alle activiteiten in de bieb op deze link.

Bekijk details van Sinterklaas in de bieb

• Heel Nederland leest Winterbloei van Jan Wolkers

1 november 2019

Bibliotheken staan in november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet Bibliotheek Rivierenland haar bezoekers een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau. Daarnaast organiseren we leuke activiteiten.

Bekijk details van Heel Nederland leest Winterbloei van Jan Wolkers

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst