• Gratis af te halen: BIEB magazine

2 oktober 2018

Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in de Bibliotheek! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met diverse win-acties.

Bekijk details van Gratis af te halen: BIEB magazine

• Medialab Tiel zoekt vrijwilligers

25 september 2018

Als je graag met kinderen en nieuwe media werkt en robotjes en programmeerspelletjes geen geheimen voor je kennen, hebben wij leuk vrijwilligerswerk voor jou.

Bekijk details van Medialab Tiel zoekt vrijwilligers

• Asperen is Bibliotheek rijker

13 september 2018

In Openbare Basisschool De Zandheuvel is sinds kort een kleine, gemoedelijke dorpsbibliotheek gevestigd. Naast een kleine collectie voor zowel kinderen als volwassenen, is het mogelijk om er gebruik te maken van een computer met gratis internet.

Bekijk details van Asperen is Bibliotheek rijker

• Boek op Bezoek

31 augustus 2018

Binnenkort start Boek op Bezoek, een nieuwe naam voor een nieuwe editie van Voorleescorso. Vrijwilligers komen bij gezinnen op bezoek met een boek en lezen gedurende 20 weken voor aan kinderen voor wie dit minder vanzelfsprekend is.

Bekijk details van Boek op Bezoek

• Zomerleesrace

5 juni 2018

Met de Zomerleesrace dagen wij leerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. De opdracht? Lees in de grote vakantie drie boeken (meer mag natuurlijk ook) en maak kans op een coole prijs!

Bekijk details van Zomerleesrace

• Levende boeken 'te leen' in de Mensenbieb

4 juni 2018

Wij breiden onze collectie uit met mensen! Op 23 juni lenen we voor het eerst levende boeken uit in de ‘Mensenbieb’. Je kunt die dag een bijzondere ervaring opdoen bij onze vestiging in Tiel: in gesprek gaan met ‘levende boeken’.

Bekijk details van Levende boeken 'te leen' in de Mensenbieb

• LET OP: nieuw wachtwoord voor 'MijnBibliotheek'

1 juni 2018

Binnenkort krijgen leden die inloggen bij 'MijnBibliotheek', de vraag om hun wachtwoord opnieuw in te stellen. Het nieuwe wachtwoord moet uit ten minste 8 tekens bestaan en is daarmee veiliger dan het huidige wachtwoord. Het aanpassen van wachtwoorden is een van de maatregelen die Bibliotheek Rivierenland neemt om je persoonsgegevens beter te beschermen.

Bekijk details van LET OP: nieuw wachtwoord voor 'MijnBibliotheek'

• Sluit je aan: zomerleesclub in Tiel

30 mei 2018

Lekker lezen in de zomer en samen het boek bespreken? Kom dan naar de zomerleesclub die de Stichting Senia samen met de bibliotheek in Tiel organiseert.

Bekijk details van Sluit je aan: zomerleesclub in Tiel

• Nieuw convenant bibliotheekwerk: Samen maken we de bieb

17 mei 2018

Donderdag 17 mei ondertekenden wethouders van tien gemeenten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Bibliotheek Rivierenland. Het convenant ‘Samen maken we de bieb’ regelt de samenwerking van de Bibliotheek en de gemeenten Culemborg, Druten, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Lingewaal, Neerijnen, Maasdriel, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel voor de jaren 2019 tot en met 2022.

Bekijk details van Nieuw convenant bibliotheekwerk: Samen maken we de bieb

• Gezocht: Standhouders Ukkiefestijn

17 mei 2018

Op zaterdag 6 oktober, tijdens de Week van de Opvoeding en in de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Rivierenland Het Ukkiefestijn. Een doe- en informatiemarkt voor ouders en hun ukkies bij Bibliotheek Rivierenland in cultuurcentrum Zinder in Tiel. Er worden ook enkele workshops gegeven. We zoeken nog standhouders voor dit festijn. Iets voor jou?

Bekijk details van Gezocht: Standhouders Ukkiefestijn