• De VakantieBieb is er weer!

1 juni 2017

De VakantieBieb is weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek! Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 mooie e-books voor het hele gezin. Ideaal voor op je smartphone of tablet!

Bekijk details van De VakantieBieb is er weer!

• Nieuw: Oefen Nederlands in Praathuis Beneden-Leeuwen

31 mei 2017

In de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen start vanaf 8 juni het Praathuis. Iedereen uit de gemeente West Maas en Waal die beter Nederlands wil leren spreken is van harte welkom. Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. In het Praathuis wordt wekelijks op donderdagochtend geoefend met het Nederlands spreken en luisteren, onder begeleiding van getrainde taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Deelname aan het Praathuis is gratis.

Bekijk details van Nieuw: Oefen Nederlands in Praathuis Beneden-Leeuwen

• Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland lijft vijf nieuwe partners in

24 mei 2017

Gemeente Maasdriel, Gemeente Zaltbommel, Sociom, Stichting Welzijn Bommelerwaard en Woonlinie hebben zich als nieuwe bondgenoten aan de structurele aanpak van laaggeletterdheid verbonden. Zij ondertekenden het convenant van het Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland.

Bekijk details van Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland lijft vijf nieuwe partners in

• Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat

2 mei 2017

Eerste lichting taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal ontvangt het Certificaat Basistraining Taalvrijwilligers.

Bekijk details van Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat

• Gratis theorie-examen oefenen in de bieb

18 april 2017

Voortaan kun je in alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt.

Bekijk details van Gratis theorie-examen oefenen in de bieb

• Nieuw: SamenWel! platform voor samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland

7 februari 2017

Samen met de GGD Gelderland-Zuid en Ziekenhuis Rivierenland lanceerden we op 6 februari SamenWel!, een nieuw platform over gezond leven in de regio. Op de website staan films over leuke gezondheidsbevorderende activiteiten. Bezoekers worden verwezen naar activiteiten in de buurt. De website draait op een database, G!DS, die wij bij Bibliotheek Rivierenland onderhouden.

Bekijk details van Nieuw: SamenWel! platform voor samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland

• Taalvrijwilligers gezocht!

19 januari 2017

Voor het Digi-Taalhuis West Maas en Waal zijn we op zoek naar taalvrijwilligers. Het Digi-Taalhuis is dé plek waar alle inwoners terecht kunnen die aan de slag willen met taal, rekenen of werken met de computer. Zij kunnen er bijvoorbeeld informatie krijgen over een passende taalcursus of digitale cursus en over het taalaanbod in de buurt. In het Digi-Taalhuis zijn computers om op te oefenen.

Bekijk details van Taalvrijwilligers gezocht!

• Digi-Taalhuis West Maas en Waal geopend in Bibliotheek Beneden-Leeuwen

1 december 2016

Onder grote belangstelling is woensdagmiddag 30 november Digi-Taalhuis West Maas en Waal feestelijk geopend. Iedereen die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met een computer kan twee keer per week terecht bij de taalhuisdocent voor gratis deskundige hulp. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen

Bekijk details van Digi-Taalhuis West Maas en Waal geopend in Bibliotheek Beneden-Leeuwen