• Ruim 200 deelnemers eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

25 augustus 2017

De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en BIZ voor het eerst organiseren dit jaar, telt in de voorronde ruim 200 deelnemers. Zo’n 70 teams meldden zich al aan. De uiterlijk inschrijfdatum is 31 augustus. De gemeentelijke voorrondes vinden maandagavond 4 september plaats.

Bekijk details van Ruim 200 deelnemers eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

• Het gaat om mensen in nieuwe Bibliotheek Tiel

22 augustus 2017

Op 28 augustus start Bibliotheek Rivierenland de dienstverlening in haar lang verwachte nieuwe vestiging in Tiel. De Bibliotheek krijgt een mooie plek in de nieuwe publiekstrekker van de stad, Zinder. Op 2 september kan het publiek in volle glorie beleven wat er allemaal te zien en te doen is in de nieuwe bieb tijdens het ‘Open huis’. Samen met andere culturele instellingen luidt de Bibliotheek hiermee een nieuw tijdperk in voor Tiel: Niet eerder waren er zoveel verschillende sociale, culturele en...

Bekijk details van Het gaat om mensen in nieuwe Bibliotheek Tiel

• BIEB magazine gratis verkrijgbaar

14 augustus 2017

Hoe motiveer je kinderen en tieners om meer te lezen? Dat en meer lees je in het gratis BIEB magazine.

Bekijk details van BIEB magazine gratis verkrijgbaar

• Nieuw: Oefen Nederlands in Praathuis Beneden-Leeuwen

31 mei 2017

In de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen start vanaf 8 juni het Praathuis. Iedereen uit de gemeente West Maas en Waal die beter Nederlands wil leren spreken is van harte welkom. Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. In het Praathuis wordt wekelijks op donderdagochtend geoefend met het Nederlands spreken en luisteren, onder begeleiding van getrainde taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Deelname aan het Praathuis is gratis.

Bekijk details van Nieuw: Oefen Nederlands in Praathuis Beneden-Leeuwen

• Gratis theorie-examen oefenen in de bieb

18 april 2017

Voortaan kun je in alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt.

Bekijk details van Gratis theorie-examen oefenen in de bieb

• Nieuw: SamenWel! platform voor samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland

7 februari 2017

Samen met de GGD Gelderland-Zuid en Ziekenhuis Rivierenland lanceerden we op 6 februari SamenWel!, een nieuw platform over gezond leven in de regio. Op de website staan films over leuke gezondheidsbevorderende activiteiten. Bezoekers worden verwezen naar activiteiten in de buurt. De website draait op een database, G!DS, die wij bij Bibliotheek Rivierenland onderhouden.

Bekijk details van Nieuw: SamenWel! platform voor samen eten, bewegen en ontspannen in Rivierenland