• Update coronavirus

23 maart 2020

23 maart 2020 - De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM en de rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. Bibliotheek Rivierenland is een openbare instelling. Bij ons komen veel mensen over de vloer en voor een groot deel van ons als medewerkers geldt, dat wij vaak en veelvuldig in contact komen met mensen. Om die reden nemen we onze verantwoordelijkheid in de risicobeperking van het nieuwe coronavirus. Om wijde verspreiding tegen te gaan, nemen we nu aangepaste maatregelen.

Bekijk details van Update coronavirus

• Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

19 maart 2020

Moet of wil je de komende tijd binnen blijven? De online bibliotheek heeft tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd.

Bekijk details van Extra luisterboeken voor leden en niet-leden

• Tips voor thuisblijvende kids

18 maart 2020

De scholen en bibliotheken zijn dicht. Gelukkig kun je ook online interessante info vinden.

Bekijk details van Tips voor thuisblijvende kids

• Wijzigingen vanaf 1 april 2020

26 februari 2020

Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze dienstverlening. Lees hier wat er met ingang van 1 april 2020 gaat veranderen.

Bekijk details van Wijzigingen vanaf 1 april 2020

• Deel jouw verhaal tijdens een WO2-café in Tiel of Geldermalsen

17 februari 2020

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. In heel Gelderland wordt dit lustrum gevierd. Zo organiseren Omroep Gelderland, Rijnbrink en Erfgoed Gelderland WO2-cafés binnen Bibliotheek Rivierenland in Tiel en Geldermalsen

Bekijk details van Deel jouw verhaal tijdens een WO2-café in Tiel of Geldermalsen

• Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers!

6 februari 2020

Nieuwe taalvrijwilligers hebben hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Zij mogen nu ook mensen begeleiden die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen of computeren in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen.

Bekijk details van Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft weer nieuwe taalvrijwilligers!

• De Boekenweek komt eraan! Ontmoet de rebellen en dwarsdenkers

30 januari 2020

De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers.

Bekijk details van De Boekenweek komt eraan! Ontmoet de rebellen en dwarsdenkers

• Stem op Addy voor TaalHeld van Nederland!

30 januari 2020

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven. Met de TaalHeldenprijs worden mensen en organisaties extra bedankt die zich inspannen voor een geletterd Nederland.

Bekijk details van Stem op Addy voor TaalHeld van Nederland!

• Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

30 januari 2020

De regionale kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd gaan van start. In totaal strijden 53 scholen in Rivierenland voor een plek in de kwartfinale.

Bekijk details van Wie wordt de nieuwe voorleeskampioen?

• Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

16 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel leuke, gratis activiteiten voor kleintjes. Een speciaal voorleesteam tourt met een levendige show om aan ruim 1.600 peuters het prentenboek van het jaar voor te lezen. Er is een gratis, muzikale meespeelvoorstelling over Moppereend en voor nieuwe jeugdleden ligt er een klein presentje klaar in de Bieb.

Bekijk details van Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen