• Zomerleesrace Bekijk details

27 juni 2017

Met de Zomerleesrace dagen wij leerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. De opdracht? Lees in de grote vakantie drie boeken (meer mag natuurlijk ook) en maak kans op een coole prijs!

Bekijk details van Zomerleesrace

• Bibliotheek Tiel in augustus tijdelijk gesloten Bekijk details

1 juni 2017

Vanwege de verhuizing naar cultuurcentrum Zinder is de Bibliotheek Tiel van 7 tot en met 27 augustus gesloten. Op maandag 28 augustus starten we met onze dienstverlening in hét centrum voor ontmoeting met prikkelende activiteiten voor jong en oud.

Bekijk details van Bibliotheek Tiel in augustus tijdelijk gesloten

• De VakantieBieb is er weer! Bekijk details

1 juni 2017

De VakantieBieb is weer open: hét zomercadeautje van de Bibliotheek! Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, in de VakantieBieb vind je meer dan 60 mooie e-books voor het hele gezin. Ideaal voor op je smartphone of tablet!

Bekijk details van De VakantieBieb is er weer!

• Nieuw: Oefen Nederlands in Praathuis Beneden-Leeuwen Bekijk details

31 mei 2017

In de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen start vanaf 8 juni het Praathuis. Iedereen uit de gemeente West Maas en Waal die beter Nederlands wil leren spreken is van harte welkom. Een taal leer je pas echt goed als je veel oefent. In het Praathuis wordt wekelijks op donderdagochtend geoefend met het Nederlands spreken en luisteren, onder begeleiding van getrainde taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Deelname aan het Praathuis is gratis.

Bekijk details van Nieuw: Oefen Nederlands in Praathuis Beneden-Leeuwen

• Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland lijft vijf nieuwe partners in Bekijk details

24 mei 2017

Gemeente Maasdriel, Gemeente Zaltbommel, Sociom, Stichting Welzijn Bommelerwaard en Woonlinie hebben zich als nieuwe bondgenoten aan de structurele aanpak van laaggeletterdheid verbonden. Zij ondertekenden het convenant van het Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland.

Bekijk details van Bondgenootschap voor Geletterdheid Rivierenland lijft vijf nieuwe partners in

• Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat Bekijk details

2 mei 2017

Eerste lichting taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal ontvangt het Certificaat Basistraining Taalvrijwilligers.

Bekijk details van Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat

• Gratis theorie-examen oefenen in de bieb Bekijk details

18 april 2017

Voortaan kun je in alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen zitten in het oefenprogramma verwerkt.

Bekijk details van Gratis theorie-examen oefenen in de bieb

• Inschrijving Grote DigiTaalStrijd geopend Bekijk details

3 april 2017

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor het goede doel, het terugdringen van laaggeletterdheid in de regio. Teams van drie personen gaan met elkaar de strijd aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De Grote DigitaalStrijd vindt maandagavond 4 september 2017 op tien plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke voorrondes gaan door naar de Grande Finale in het najaar. Teams kunnen nu gevormd worden, de inschrijving is geopend.

Bekijk details van Inschrijving Grote DigiTaalStrijd geopend

• Aanpassing openingstijden Bekijk details

2 april 2017

Met ingang van 1 mei 2017 passen wij voor verschillende bibliotheekvestigingen de openingstijden aan.

Bekijk details van Aanpassing openingstijden

• Indrukwekkende middag met Heleen van Royen Bekijk details

2 april 2017

'Het doet zo zeer', een film en interview met Heleen van Royen in De Pluk in Geldermalsen. Het was een indrukwekkende middag, georganiseerd samen met LingeFilm, de Alphega apotheek 'De Betuwe' en The Read Shop Hedel.

Bekijk details van Indrukwekkende middag met Heleen van Royen