• Vacature directeur-bestuurder

17 november 2017

Bibliotheek Rivierenland is op zoek naar een verbindende en bevlogen directeur-bestuurder met ondernemerszin. Zakelijk en gedreven om de professionaliteit en innovatiekracht van onze organisatie nog verder te laten excelleren.

Bekijk details van Vacature directeur-bestuurder

• Oproep inwoners Geldermalsen: stem voor een Medialab!

30 oktober 2017

Veel mensen willen met technologie aan de slag maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. In ons toekomstige MEDIALAB willen we daarom iedereen kennis laten maken met innovaties. Het MEDIALAB wordt dan ook een moderne werkplaats waar met behulp van de nieuwste technieken iedereen zijn of haar ideeën kan uitwerken. Het is de ideale leeromgeving voor jong en oud waar creativiteit en techniek samenkomen!

Bekijk details van Oproep inwoners Geldermalsen: stem voor een Medialab!

• 'Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits' winnaar Grote DigiTaalStrijd Rivierenland 2017

27 oktober 2017

Team ‘Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits’ kwam gisteravond als winnaar uit de bus in de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland. Het team, bestaande uit de Bommelse gemeenteambtenaren Aniek van Dortmont, Jobbe van de Ven en Jessica Aarnink, haalde zowel op het onderdeel dictee, als in de digitale battle de hoogste score.

Bekijk details van 'Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits' winnaar Grote DigiTaalStrijd Rivierenland 2017

• Prinses Beatrix opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

9 oktober 2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder in Tiel. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Bekijk details van Prinses Beatrix opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

• Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

26 september 2017

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseerde Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de eerste editie. Drie leerlingen wonnen een prijs en kregen een boekenpakket van Uitgeverij Zwijssen cadeau.

Bekijk details van Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

• Gaby Lafeber vertrekt op 1 januari bij Bibliotheek Rivierenland

21 september 2017

Directeur-bestuurder Gaby Lafeber stopt op 1 januari a.s. met haar werkzaamheden bij de Openbare Bibliotheek Rivierenland. Zij heeft dan 5,5 jaar leiding gegeven aan de transformatie van Bibliotheek Rivierenland tot een innovatieve bibliotheek met een brede dienstverlening.

Bekijk details van Gaby Lafeber vertrekt op 1 januari bij Bibliotheek Rivierenland

• Taalontbijt Digi-Taalhuis West Maas en Waal

12 september 2017

Op 7 september was er een feestelijk ontbijt voor alle deelnemers en taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal! Dit gebeurde naar aanleiding van ‘De week van de Alfabetisering’ en was bedoeld om al deze mensen in het zonnetje te zetten. Het ontbijt werd verzorgd door Brasserie de Rosmolen.

Bekijk details van Taalontbijt Digi-Taalhuis West Maas en Waal

• Tijdschrift De Addy gelanceerd

6 september 2017

Op maandagavond 4 september 2017 is het tijdschrift De Addy gelanceerd. Het eerste exemplaar van De Addy werd door Wethouder Bert van Swam overhandigd aan Addy van Meerten. Met de overhandiging van deze glossy is de Week van de Alfabetisering feestelijk van start gegaan.

Bekijk details van Tijdschrift De Addy gelanceerd

• Finalisten Grote DigiTaalStrijd Rivierenland bekend

5 september 2017

De gemeentelijke voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd leverden op zeven plaatsen in de regio een zeer geanimeerde maandagavond op. De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle voor het goede doel, die Bibliotheek Rivierenland en BIZ samen voor het eerst organiseren dit jaar. Het was een avond waar ruim 300 mensen bezig waren met het thema laaggeletterdheid, een waardevolle regionale start van de Week van de Alfabetisering.

Bekijk details van Finalisten Grote DigiTaalStrijd Rivierenland bekend

• 89 teams in eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

1 september 2017

De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en BIZ voor het eerst organiseren dit jaar, telt in de voorronde 89 teams, met in totaal 267 deelnemers. Samen zorgden zij voor een opbrengst van € 7.890,-. Met dit geld zorgt Bibliotheek Rivierenland voor goed uitgeruste leerplekken voor laaggeletterden in de lokale bibliotheken.

Bekijk details van 89 teams in eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland