• Abdelkader Benali schrijft dictee Grote DigiTaalStrijd

30 oktober 2018

Abdelkader Benali schrijft het dictee voor de Grote DigiTaalStrijd, editie 2018. Tijdens het evenement op maandagavond 26 november is de schrijver ook aanwezig op een van de zes locaties waar de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt. Het is voor de tweede keer dat de Grote DigiTaalStrijd plaatsvindt. Vorig jaar deden er 88 teams, met in totaal 264 deelnemers mee.

Bekijk details van Abdelkader Benali schrijft dictee Grote DigiTaalStrijd

• Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

25 oktober 2018

Zaterdag 10 november om 15:00 uur opent Paul van Loon de expositie 'Van toverkracht tot Griezelnacht' in de Bibliotheek van Geldermalsen. Ien van Laanen, de illustrator van de Nederlandse Harry Potter-serie én van de nieuwe uitgaven van de Griezelbus, exposeert voor het eerst in Nederland alle originele ontwerpen van deze covers.

Bekijk details van Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

• BoekStartfeestjes met Dikkie Dik

9 oktober 2018

Dit jaar bestaat Dikkie Dik maar liefst 40 jaar! Om dit jubileum te vieren organiseren we veertien gezellige BoekStartfeestjes met Dikkie Dik in de spotlight. De eerste Dikkie Dik-party is op woensdag 31 oktober in de Bibliotheek Culemborg.

Bekijk details van BoekStartfeestjes met Dikkie Dik

• Gratis af te halen: BIEB magazine

2 oktober 2018

Het nieuwe BIEB Magazine ligt voor je klaar in de Bibliotheek! Haal ’m snel op en lees, puzzel, onderzoek gezellig samen met je (klein)kind. En maak ook nog eens kans op leuke prijzen met diverse win-acties.

Bekijk details van Gratis af te halen: BIEB magazine

• Medialab Tiel zoekt vrijwilligers

25 september 2018

Als je graag met kinderen en nieuwe media werkt en robotjes en programmeerspelletjes geen geheimen voor je kennen, hebben wij leuk vrijwilligerswerk voor jou.

Bekijk details van Medialab Tiel zoekt vrijwilligers

• Asperen is Bibliotheek rijker

13 september 2018

In Openbare Basisschool De Zandheuvel is sinds kort een kleine, gemoedelijke dorpsbibliotheek gevestigd. Naast een kleine collectie voor zowel kinderen als volwassenen, is het mogelijk om er gebruik te maken van een computer met gratis internet.

Bekijk details van Asperen is Bibliotheek rijker

• Boek op Bezoek

31 augustus 2018

Binnenkort start Boek op Bezoek, een nieuwe naam voor een nieuwe editie van Voorleescorso. Vrijwilligers komen bij gezinnen op bezoek met een boek en lezen gedurende 20 weken voor aan kinderen voor wie dit minder vanzelfsprekend is.

Bekijk details van Boek op Bezoek

• Zomerlezen met de VakantieBieb

1 juli 2018

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je altijd leuke e-books voor het hele gezin. Probeer het eens uit! Download de gratis app vanaf 1 juli op je tablet of mobiel.

Bekijk details van Zomerlezen met de VakantieBieb

• Zomerleesrace

5 juni 2018

Met de Zomerleesrace dagen wij leerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. De opdracht? Lees in de grote vakantie drie boeken (meer mag natuurlijk ook) en maak kans op een coole prijs!

Bekijk details van Zomerleesrace

• Levende boeken 'te leen' in de Mensenbieb

4 juni 2018

Wij breiden onze collectie uit met mensen! Op 23 juni lenen we voor het eerst levende boeken uit in de ‘Mensenbieb’. Je kunt die dag een bijzondere ervaring opdoen bij onze vestiging in Tiel: in gesprek gaan met ‘levende boeken’.

Bekijk details van Levende boeken 'te leen' in de Mensenbieb