• Sinterklaas in de bieb

21 november 2019

Sinterklaas is in het land! En dat betekent heel veel leuke activiteiten in Bibliotheek Rivierenland. Knutsel zelf een schoentje, zet je schoentje, doe mee aan de Pietenspeurtocht en misschien komt Sinterklaas zelf ook wel in de bieb! Spannend! Kijk voor alle activiteiten in de bieb op deze link.

Bekijk details van Sinterklaas in de bieb

• Heel Nederland leest Winterbloei van Jan Wolkers

1 november 2019

Bibliotheken staan in november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet Bibliotheek Rivierenland haar bezoekers een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau. Daarnaast organiseren we leuke activiteiten.

Bekijk details van Heel Nederland leest Winterbloei van Jan Wolkers

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• Yoleo: Ik lees!

26 september 2019

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met de Bibliotheekpas kunnen kinderen van groep 5 tot en met 8 nu onbeperkt gratis gebruikmaken van Yoleo.

Bekijk details van Yoleo: Ik lees!

• BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

12 september 2019

Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag' uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen. De BoekStartcoaches van de Bibliotheek Rivierenland doen ook mee aan deze actie!

Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

• Andere openingstijden

3 september 2019

Vanaf donderdag 5 september wijzigen de openingstijden van de Bibliotheek in Dodewaard. Ook onze vestiging in Aalst heeft sinds kort andere openingstijden.

Bekijk details van Andere openingstijden

• Gratis extra's bij je abonnement!

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

4 juli 2019

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft sinds 4 juli ook een mobiele vorm! Een Mobiel Digi-Taalhuis, ofwel een bus, met lesmaterialen, leesboeken met eenvoudige woorden, promotiemateriaal en laptops, om op locatie cursussen en informatie te geven. Zo kunnen meer kermen in de gemeente worden bereikt. De bus komt op gezette tijden bij de Bibliotheek Dreumel, wordt ingezet bij evenementen in de gemeente West Maas en Waal en kan geboekt worden door organisaties en instellingen.

Bekijk details van Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

• Opening oranje servicebalie in Tiel

1 juli 2019

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag 27 juni de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis van Tiel feestelijk geopend. Het gemeentehuis, tegenwoordig ook wel Stadhuiscampus genaamd, biedt naast de gemeente Tiel ook onderdak aan Werkzaak Rivierenland, het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland en UWV Werkbedrijf Tiel.

Bekijk details van Opening oranje servicebalie in Tiel

• Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

27 juni 2019

Welk boek lees jij in je vakantie? En wat vond je ervan? In de bibliotheek kun je de hele zomer een knutsel-vlaggetje komen halen om te laten zien wat je hebt gelezen en wat je ervan vond. Van de vlaggetjes maken we een mooie slinger die we ophangen in de bieb.

Bekijk details van Doe mee met vakantie-slinger-lezen!