• Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

26 juni 2019

Woensdag 26 juni om 14.00 uur presenteert de Bibliotheek in Druten haar nieuwe collectie anderstalige prentenboeken. Vrijwilligers van de Bibliotheek lezen prentenboeken voor in het Pools, Arabisch en Nederlands. Kinderen tot 5 jaar zijn – met hun ouders – van harte welkom om te komen luisteren naar de verhalen.

Bekijk details van Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

• Bakkie Doen op Wereld Vluchtelingendag

14 juni 2019

Op Wereldvluchtelingendag, donderdag 20 juni, bieden vluchtelingen bibliotheekbezoekers graag een kopje koffie aan.

Bekijk details van Bakkie Doen op Wereld Vluchtelingendag

• Conferentie Taal en Gezondheid sluit af met belangrijke belofte voor een vitalere en gezondere omgeving

13 juni 2019

Op 12 juni 2019 organiseerde een zevental organisaties de Conferentie Taal en Gezondheid in Ziekenhuis Rivierenland. De conferentie stond in het teken van de invloed van een goede taalbeheersing op de gezondheid van mensen.

Bekijk details van Conferentie Taal en Gezondheid sluit af met belangrijke belofte voor een vitalere en gezondere omgeving

• 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

28 mei 2019

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol.

Bekijk details van 50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

• De VakantieBieb gaat weer open

22 mei 2019

Lekker lezen tijdens je vakantie? Download dan de gratis VakantieBieb-app en lees meer dan 50 e-books de hele zomer lang! Het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Bekijk details van De VakantieBieb gaat weer open

• Vacature: wij zoeken een lees-/mediacoach primair onderwijs m/v

15 mei 2019

Ben jij de collega die samen met ons Bibliotheek Rivierenland verder wil vernieuwen? Wij bieden alle inwoners van Rivierenland de mogelijkheden om zichzelf blijvend te ontwikkelen. Daarbij hebben we speciale aandacht voor achterstandsgroepen.

Bekijk details van Vacature: wij zoeken een lees-/mediacoach primair onderwijs m/v

• Start voorleesclubs voor volwassenen

29 april 2019

Dinsdagmiddag 7 mei en vrijdagochtend 10 mei starten weer nieuwe voorleesclubs voor volwassenen in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen. Je kunt gratis deelnemen!

Bekijk details van Start voorleesclubs voor volwassenen

• Start Klik & Tik in mei

26 april 2019

Heb je nog weinig ervaring met computer en internet? Volg dan de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek.

Bekijk details van Start Klik & Tik in mei

• E-booksapp is vernieuwd

18 april 2019

Zowel voor iOS als Android staat er een update klaar van de e-booksapp. Nieuw is dat je nu ook volledig geïllustreerde e-books kunt lezen. Bovendien heeft de app een nachtstand. Met de vernieuwde e-booksapp zijn bovendien de problemen verholpen waar sommige gebruikers sinds eind vorig jaar tegenaan liepen.

Bekijk details van E-booksapp is vernieuwd

• Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal

14 maart 2019

Opnieuw hebben nieuwe taalvrijwilligers hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen.

Bekijk details van Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal