• Gezocht: Standhouders Ukkiefestijn

17 mei 2018

Op zaterdag 6 oktober, tijdens de Week van de Opvoeding en in de Kinderboekenweek organiseert Bibliotheek Rivierenland Het Ukkiefestijn. Een doe- en informatiemarkt voor ouders en hun ukkies bij Bibliotheek Rivierenland in cultuurcentrum Zinder in Tiel. Er worden ook enkele workshops gegeven. We zoeken nog standhouders voor dit festijn. Iets voor jou?

Bekijk details van Gezocht: Standhouders Ukkiefestijn

• Word jij onze nieuwe collega?

15 mei 2018

Bibliotheek Rivierenland levert een bijdrage aan gelijke kansen en persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek zet zich in voor het mee (blijven) doen in de samenleving voor iedereen en de sociale cohesie in Rivierenland. Het toerusten van kinderen en volwassenen met voldoende taal- en digitale vaardigheden is een van de speerpunten.

Bekijk details van Word jij onze nieuwe collega?

• Oproep: Poolse voorleesvrijwilliger gezocht

26 april 2018

Bibliotheek Rivierenland start binnenkort met anderstalige voorleesuurtjes. Elke eerste maandag van de maand wordt er in drie verschillende talen voorgelezen: Arabisch, Turks en Pools.

Bekijk details van Oproep: Poolse voorleesvrijwilliger gezocht

• Feestelijke opening Medialab en Repair Café Geldermalsen

26 april 2018

Veel mensen willen met technologie aan de slag, maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. Met het Medialab wil de Bibliotheek mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de nieuwste innovaties en technieken en daarmee de 21e eeuwse vaardigheden stimuleren. Het Repair Café wil proberen het weggooien van kapotte spullen minder vanzelfsprekend te maken en biedt in het Medialab de mogelijkheid kapot huishoudelijk apparatuur te maken. Dankzij middelen uit het leefbaarheidsbudget...

Bekijk details van Feestelijke opening Medialab en Repair Café Geldermalsen

• Digitale Culemborgse kennisquiz

24 april 2018

Wat weten Culemborgers eigenlijk over hun stad, of wat denken zij hierover te weten en klopt het wel? Hoe zit dat bij Culemborgers die hier zijn geboren? En hoe zit het bij de nieuwe Culemborgers? Doe mee aan de digitale Culemborgse kennisquiz!

Bekijk details van Digitale Culemborgse kennisquiz

• Voor € 1,- naar het Weeshuis Museum

23 april 2018

Met je bibliotheekpas voor € 1,- naar het museum in Culemborg? Dat kan van 1 mei tot 1 november 2018! Deze actie is ter gelegenheid van Culemborg 700 jaar en geldt voor de hele regio!

Bekijk details van Voor € 1,- naar het Weeshuis Museum

• Nieuw Bibliotheekpunt op Lek en Lingecollege

23 april 2018

Alle bibliotheekboeken uit heel Nederland afhalen in je eigen school. Voor de leerlingen van ORS Lek en Linge in Culemborg is dat nu mogelijk dankzij de samenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland en de school. Enige voorwaarde is dat een leerling lid is van de bieb. Dat hoeft geen belemmering te zijn, want het lidmaatschap is gratis voor jongeren onder de 18.

Bekijk details van Nieuw Bibliotheekpunt op Lek en Lingecollege

• Verruiming openingstijden bibliotheekpunt Deil

17 april 2018

Sinds kort zijn de openingstijden van het Zelfservice Bibliotheekpunt in de R. Lokhorstschool in Deil aanzienlijk verruimd.

Bekijk details van Verruiming openingstijden bibliotheekpunt Deil

• Nationale Voorleeswedstrijd 2018

8 april 2018

Bas van het Schip (11 jaar) is de voorleeskampioen van de provincie Gelderland! Bas is leerling van de Antoniusschool in Beesd en vertegenwoordigde onze provincie tijdens de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018.

Bekijk details van Nationale Voorleeswedstrijd 2018

• Wedstrijd Wilde Bijenverhalen

29 maart 2018

Heb jij het mooiste Wilde Bijenverhaal? Doe mee met de wedstrijd en lever in vóór 1 juni 2018