• Lidy Vos nieuwe directeur-bestuurder Bibliotheek Rivierenland

9 januari 2018

Met ingang van 1 april treedt Lidy Vos aan als nieuwe directeur-bestuurder van Bibliotheek Rivierenland. Naast ervaring in het bedrijfsleven, neemt zij de nodige managementervaring binnen de bibliotheekwereld mee. Eerder was zij twee jaar als regiomanager aan Bibliotheek Rivierenland verbonden.

Bekijk details van Lidy Vos nieuwe directeur-bestuurder Bibliotheek Rivierenland

• Bibliotheek Dreumel, Geldermalsen en Ochten vandaag gesloten; Druten vanaf 18u dicht

11 december 2017

Vanwege de sneeuwval en in verband met de veiligheid van onze medewerkers bijven de bibliotheken in Dreumel, Geldermalsen en Ochten de rest van de dag gesloten. Bibliotheek Druten gaat vanaf 18u dicht. Wij hopen op je begrip hiervoor. Excuses voor het eventuele ongemak!

Bekijk details van Bibliotheek Dreumel, Geldermalsen en Ochten vandaag gesloten; Druten vanaf 18u dicht

• Bijeenkomst bibliotheekvrijwilligers

28 november 2017

Vrijdagmiddag 17 november was er een succesvolle bijeenkomst met onze vrijwilligers in de grote zaal van Zinder. Schrijfster Suzanna Jansen hield een bevlogen verhaal over haar nieuwste boek. Na afloop was er een gezellige borrel in de foyer. Een jaarlijks evenement wat niet alleen wij maar ook onze vrijwilligers erg waarderen!

Bekijk details van Bijeenkomst bibliotheekvrijwilligers

• Oproep inwoners Geldermalsen: stem voor een Medialab!

30 oktober 2017

Veel mensen willen met technologie aan de slag maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. In ons toekomstige MEDIALAB willen we daarom iedereen kennis laten maken met innovaties. Het MEDIALAB wordt dan ook een moderne werkplaats waar met behulp van de nieuwste technieken iedereen zijn of haar ideeën kan uitwerken. Het is de ideale leeromgeving voor jong en oud waar creativiteit en techniek samenkomen!

Bekijk details van Oproep inwoners Geldermalsen: stem voor een Medialab!

• 'Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits' winnaar Grote DigiTaalStrijd Rivierenland 2017

27 oktober 2017

Team ‘Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits’ kwam gisteravond als winnaar uit de bus in de Grote DigiTaalStrijd Rivierenland. Het team, bestaande uit de Bommelse gemeenteambtenaren Aniek van Dortmont, Jobbe van de Ven en Jessica Aarnink, haalde zowel op het onderdeel dictee, als in de digitale battle de hoogste score.

Bekijk details van 'Ik ken überhaupt maar 1 woord Duits' winnaar Grote DigiTaalStrijd Rivierenland 2017

• Prinses Beatrix opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

9 oktober 2017

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder in Tiel. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Bekijk details van Prinses Beatrix opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

• Koningin Máxima opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

27 september 2017

Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder in Tiel. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.

Bekijk details van Koningin Máxima opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

• Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

26 september 2017

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseerde Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de eerste editie. Drie leerlingen wonnen een prijs en kregen een boekenpakket van Uitgeverij Zwijssen cadeau.

Bekijk details van Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

• Gaby Lafeber vertrekt op 1 januari bij Bibliotheek Rivierenland

21 september 2017

Directeur-bestuurder Gaby Lafeber stopt op 1 januari a.s. met haar werkzaamheden bij de Openbare Bibliotheek Rivierenland. Zij heeft dan 5,5 jaar leiding gegeven aan de transformatie van Bibliotheek Rivierenland tot een innovatieve bibliotheek met een brede dienstverlening.

Bekijk details van Gaby Lafeber vertrekt op 1 januari bij Bibliotheek Rivierenland

• Taalontbijt Digi-Taalhuis West Maas en Waal

12 september 2017

Op 7 september was er een feestelijk ontbijt voor alle deelnemers en taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal! Dit gebeurde naar aanleiding van ‘De week van de Alfabetisering’ en was bedoeld om al deze mensen in het zonnetje te zetten. Het ontbijt werd verzorgd door Brasserie de Rosmolen.

Bekijk details van Taalontbijt Digi-Taalhuis West Maas en Waal