Actueel

Resultaat 71 - 80 (van 84)

Weergaveopties:

 • Prinses Beatrix opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

  9 oktober 2017

  Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder in Tiel. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.

  Bekijk details van Prinses Beatrix opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

 • Koningin Máxima opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

  27 september 2017

  Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdagmiddag 26 oktober cultuurcentrum Zinder in Tiel. Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen.

  Bekijk details van Koningin Máxima opent cultuurcentrum Zinder in Tiel

 • Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

  26 september 2017

  Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseerde Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de eerste editie. Drie leerlingen wonnen een prijs en kregen een boekenpakket van Uitgeverij Zwijssen cadeau.

  Bekijk details van Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

 • Gaby Lafeber vertrekt op 1 januari bij Bibliotheek Rivierenland

  21 september 2017

  Directeur-bestuurder Gaby Lafeber stopt op 1 januari a.s. met haar werkzaamheden bij de Openbare Bibliotheek Rivierenland. Zij heeft dan 5,5 jaar leiding gegeven aan de transformatie van Bibliotheek Rivierenland tot een innovatieve bibliotheek met een brede dienstverlening.

  Bekijk details van Gaby Lafeber vertrekt op 1 januari bij Bibliotheek Rivierenland

 • Taalontbijt Digi-Taalhuis West Maas en Waal

  12 september 2017

  Op 7 september was er een feestelijk ontbijt voor alle deelnemers en taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal! Dit gebeurde naar aanleiding van ‘De week van de Alfabetisering’ en was bedoeld om al deze mensen in het zonnetje te zetten. Het ontbijt werd verzorgd door Brasserie de Rosmolen.

  Bekijk details van Taalontbijt Digi-Taalhuis West Maas en Waal

 • Tijdschrift De Addy gelanceerd

  6 september 2017

  Op maandag 4 september 2017 is het tijdschrift De Addy gelanceerd. Het eerste exemplaar van De Addy werd door Wethouder Bert van Swam overhandigd aan Addy van Meerten. Met de overhandiging van deze glossy is de Week van de Alfabetisering feestelijk van start gegaan.

  Bekijk details van Tijdschrift De Addy gelanceerd

 • Finalisten Grote DigiTaalStrijd Rivierenland bekend

  5 september 2017

  De gemeentelijke voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd leverden op zeven plaatsen in de regio een zeer geanimeerde maandagavond op. De Grote DigiTaalstrijd is een ludieke battle voor het goede doel, die Bibliotheek Rivierenland en BIZ samen voor het eerst organiseren dit jaar. Het was een avond waar ruim 300 mensen bezig waren met het thema laaggeletterdheid, een waardevolle regionale start van de Week van de Alfabetisering.

  Bekijk details van Finalisten Grote DigiTaalStrijd Rivierenland bekend

 • 89 teams in eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

  1 september 2017

  De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en BIZ voor het eerst organiseren dit jaar, telt in de voorronde 89 teams, met in totaal 267 deelnemers. Samen zorgden zij voor een opbrengst van € 7.890,-. Met dit geld zorgt Bibliotheek Rivierenland voor goed uitgeruste leerplekken voor laaggeletterden in de lokale bibliotheken.

  Bekijk details van 89 teams in eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

 • Ruim 200 deelnemers eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

  25 augustus 2017

  De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en BIZ voor het eerst organiseren dit jaar, telt in de voorronde ruim 200 deelnemers. Zo’n 70 teams meldden zich al aan. De uiterlijk inschrijfdatum is 31 augustus. De gemeentelijke voorrondes vinden maandagavond 4 september plaats.

  Bekijk details van Ruim 200 deelnemers eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

 • Het gaat om mensen in nieuwe Bibliotheek Tiel

  22 augustus 2017

  Op 28 augustus start Bibliotheek Rivierenland de dienstverlening in haar lang verwachte nieuwe vestiging in Tiel. De Bibliotheek krijgt een mooie plek in de nieuwe publiekstrekker van de stad, Zinder. Op 2 september kan het publiek in volle glorie beleven wat er allemaal te zien en te doen is in de nieuwe bieb tijdens het ‘Open huis’. Samen met andere culturele instellingen luidt de Bibliotheek hiermee een nieuw tijdperk in voor Tiel: Niet eerder waren er zoveel verschillende sociale, culturele en...

  Bekijk details van Het gaat om mensen in nieuwe Bibliotheek Tiel