• Yoleo: Ik lees!

26 september 2019

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met de Bibliotheekpas kunnen kinderen van groep 5 tot en met 8 nu onbeperkt gratis gebruikmaken van Yoleo.

Bekijk details van Yoleo: Ik lees!

• BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

12 september 2019

Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag' uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen. De BoekStartcoaches van de Bibliotheek Rivierenland doen ook mee aan deze actie!

Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

• Andere openingstijden

3 september 2019

Vanaf donderdag 5 september wijzigen de openingstijden van de Bibliotheek in Dodewaard. Ook onze vestiging in Aalst heeft sinds kort andere openingstijden.

Bekijk details van Andere openingstijden

• Gratis extra's bij je abonnement!

22 juli 2019

De Bibliotheek biedt leden gratis online oefenmogelijkheden (bijvoorbeeld oefenen voor je theorie-examen autorijbewijs). Daarnaast kun je gratis databanken raadplegen. Dit kan in veel gevallen nu ook vanuit huis. Klik op de link voor meer informatie.

Bekijk details van Gratis extra's bij je abonnement!

• Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

4 juli 2019

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal heeft sinds 4 juli ook een mobiele vorm! Een Mobiel Digi-Taalhuis, ofwel een bus, met lesmaterialen, leesboeken met eenvoudige woorden, promotiemateriaal en laptops, om op locatie cursussen en informatie te geven. Zo kunnen meer kermen in de gemeente worden bereikt. De bus komt op gezette tijden bij de Bibliotheek Dreumel, wordt ingezet bij evenementen in de gemeente West Maas en Waal en kan geboekt worden door organisaties en instellingen.

Bekijk details van Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

• Opening oranje servicebalie in Tiel

1 juli 2019

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag 27 juni de Oranje Servicebalie in het gemeentehuis van Tiel feestelijk geopend. Het gemeentehuis, tegenwoordig ook wel Stadhuiscampus genaamd, biedt naast de gemeente Tiel ook onderdak aan Werkzaak Rivierenland, het Servicepunt Leren en Werken Rivierenland en UWV Werkbedrijf Tiel.

Bekijk details van Opening oranje servicebalie in Tiel

• Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

27 juni 2019

Welk boek lees jij in je vakantie? En wat vond je ervan? In de bibliotheek kun je de hele zomer een knutsel-vlaggetje komen halen om te laten zien wat je hebt gelezen en wat je ervan vond. Van de vlaggetjes maken we een mooie slinger die we ophangen in de bieb.

Bekijk details van Doe mee met vakantie-slinger-lezen!

• Nieuw in de bibliotheek: Informatiepunt Digitale Overheid

27 juni 2019

Mensen die dingen willen regelen met de digitale overheid kunnen vanaf 3 juli terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Beneden-Leeuwen. Hier luisteren we naar de vraag en denken mee. We geven direct informatie waarmee mensen verder kunnen. Of we verwijzen door naar de juiste organisatie. Mensen kunnen ook gratis computercursussen volgen. Zodat ze ook zelf dingen kunnen regelen met de overheid via de computer. De hulp is gratis en voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn...

Bekijk details van Nieuw in de bibliotheek: Informatiepunt Digitale Overheid

• Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

26 juni 2019

Woensdag 26 juni om 14.00 uur presenteert de Bibliotheek in Druten haar nieuwe collectie anderstalige prentenboeken. Vrijwilligers van de Bibliotheek lezen prentenboeken voor in het Pools, Arabisch en Nederlands. Kinderen tot 5 jaar zijn – met hun ouders – van harte welkom om te komen luisteren naar de verhalen.

Bekijk details van Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

• Bakkie Doen op Wereld Vluchtelingendag

14 juni 2019

Op Wereldvluchtelingendag, donderdag 20 juni, bieden vluchtelingen bibliotheekbezoekers graag een kopje koffie aan.

Bekijk details van Bakkie Doen op Wereld Vluchtelingendag