• Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

16 januari 2020

De Nationale Voorleesdagen staan weer voor de deur en dat betekent veel leuke, gratis activiteiten voor kleintjes. Een speciaal voorleesteam tourt met een levendige show om aan ruim 1.600 peuters het prentenboek van het jaar voor te lezen. Er is een gratis, muzikale meeespeelvoorstelling over Moppereend en voor nieuwe jeugdleden ligt er een klein presentje klaar in de Bieb.

Bekijk details van Veel te doen in de Bieb tijdens Nationale Voorleesdagen

• Duurzaam 2020 in

6 januari 2020

Bibliotheek Rivierenland gaat duurzaam het nieuwe jaar in en streeft naar een plasticvrije Bibliotheek. Om dit te verwezenlijken heeft de Bibliotheek gekozen voor een samenwerking met de Belgische bibliotheekleverancier MedioEurope voor de verwerking van plasticvrije boeken.

Bekijk details van Duurzaam 2020 in

• De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice

28 december 2019

De Bibliotheek Rivierenland stapt in 2020 over op een nieuwe betaalservice: wij gaan digitale facturen versturen voor het betalen van het abonnementsgeld. Leden die een acceptgiro per post kregen, ontvangen voortaan 1 maal per jaar een e-mail van ons met een betaallink en een persoonlijke betaalpagina met een koppeling naar iDEAL.

Bekijk details van De bibliotheek stapt over op een nieuwe betaalservice

• Warme Kerst in de Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

30 november 2019

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in de Bibliotheek in Druten, Kerkdriel, Zaltbommel en Geldermalsen. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Bekijk details van Warme Kerst in de Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

• WO2 in 100 foto's

29 november 2019

Gelderland Herdenkt is op zoek naar foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Bibliotheek Rivierenland biedt je de mogelijkheid aan om deze in te scannen en op te sturen. Dit kan tot en met 31 december.

Bekijk details van WO2 in 100 foto's

• Sinterklaas in de bieb

29 november 2019

Sinterklaas is in het land! En dat betekent heel veel leuke activiteiten in Bibliotheek Rivierenland. Knutsel zelf een schoentje, zet je schoentje, doe mee aan de Pietenspeurtocht en misschien komt Sinterklaas zelf ook wel in de bieb! Spannend! Kijk voor alle activiteiten in de bieb op deze link.

Bekijk details van Sinterklaas in de bieb

• Heel Nederland leest Winterbloei van Jan Wolkers

1 november 2019

Bibliotheken staan in november in het teken van Jan Wolkers en Duurzaamheid. Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet Bibliotheek Rivierenland haar bezoekers een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau. Daarnaast organiseren we leuke activiteiten.

Bekijk details van Heel Nederland leest Winterbloei van Jan Wolkers

• Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

31 oktober 2019

Veel jongeren weten niet wat hun leesniveau is van Lezen voor de lijst. Daarom is er nu de online niveautest Lezen voor de lijst.

Bekijk details van Nieuw: niveautest Lezen voor de lijst

• Yoleo: Ik lees!

26 september 2019

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met de Bibliotheekpas kunnen kinderen van groep 5 tot en met 8 nu onbeperkt gratis gebruikmaken van Yoleo.

Bekijk details van Yoleo: Ik lees!

• BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip

12 september 2019

Tijdens de Week van de Alfabetisering delen BoekStartcoaches in het hele land het Woezel & Pip-boekje 'Een nieuwe dag' uit. Het boekje dat Dromenjager exclusief voor BoekStart maakte, is in tien talen beschikbaar. Daarmee stimuleert de BoekStartcoach ouders voor te lezen in de taal die ze het beste beheersen. De BoekStartcoaches van de Bibliotheek Rivierenland doen ook mee aan deze actie!

Bekijk details van BoekStartcoach stimuleert voorlezen met Woezel & Pip