Levende boeken 'te leen' in de Mensenbieb

Gepubliceerd op: 4 juni 2018 14:59

Wij breiden onze collectie uit met mensen! Op 23 juni lenen we voor het eerst levende boeken uit in de ‘Mensenbieb’. Je kunt die dag een bijzondere ervaring opdoen bij onze vestiging in Tiel: in gesprek gaan met ‘levende boeken’.

De Mensenbieb biedt je de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. De levende boeken uit de Mensenbieb zijn mensen die je niet elke dag spreekt. Denk bijvoorbeeld aan een transgender, een vluchteling een ex-gedetineerde, een blinde, een Vrijmetselaar. Zo leer je verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht.

Verruim je blik!

Het lenen van een levend boek in de Mensenbieb bestaat uit een ontmoeting van ongeveer 20 minuten. Deze ontmoetingen kunnen blikverruimend zijn en werelden openen waar je geen weet van had. Na afloop van een gesprek met een levend boek krijg je leestips voor boeken over hetzelfde thema, die je met andermans ogen laten kijken naar de wereld.

Heb je belangstelling? Loop dan op zaterdagmiddag 23 juni binnen bij de Bibliotheek in Zinder. In de centrale hal staat een speciale uitleenbalie, waar je tussen 13:30 uur en 15:30 uur een levend boek kunt lenen. Van te voren aanmelden is niet nodig. Meer informatie over dit evenement is te vind je hier

Leescoalitie

De Mensenbieb is mogelijk dankzij een samenwerking tussen Bibliotheek Rivierenland en de Leescoalitie in het kader van de campagne Lees met andermans ogen.
De Mensenbieb maakt ontmoetingen mogelijk met mensen die niet iedereen in zijn dagelijkse omgeving heeft. Personen die 'niet doorsnee' zijn en de kans lopen anders bekeken of zelfs gediscrimineerd te worden. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en begrip in onze samenleving.