Bakkie Doen op Wereld Vluchtelingendag

Gepubliceerd op: 14 juni 2019 15:37

Bakkie Doen wereldvluchtelingendag

Op Wereldvluchtelingendag, donderdag 20 juni, bieden vluchtelingen bibliotheekbezoekers graag een kopje koffie aan.

Want waar je ook vandaan komt, en wat je ook hebt meegemaakt, koffie verbindt. En wie weet ontstaat er een gesprek.

Op Wereldvluchtelingendag staat men in ruim 100 landen ter wereld stil bij mensen die hun huis hebben verlaten uit angst voor bijvoorbeeld oorlog, dictatuur of persoonlijk geweld. Er wordt veel gesproken over aantallen en groepen. Maar uiteindelijk gaat het om die ene mens, die nu op een nieuwe plek een nieuwe start moet maken.

Eén-op-één contact

Daarom stelt VluchtelingenWerk op 20 juni het één-op-één contact centraal met de actie Bakkie Doen?. In Gelderland en Overijssel is een mooie samenwerking ontstaan met verschillende bibliotheken. Zo wordt er koffie en thee geschonken in onze bibliotheekvestigingen in Geldermalsen en Tiel. In Zwolle gebeurt dat op en rond het station.

Ontmoetingsplek

De samenwerking van VluchtelingenWerk met de Bibliotheek is niet toevallig: Bibliotheken bieden een laagdrempelige, toegankelijk plek, waar je kunt lezen en kan leren. Nieuwkomers verbeteren hun Nederlands in het Taalhuis of met een taalcoach. De Bibliotheek is dè plek voor ontmoeting, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Fotobron: Vluchtelingenwerk