BIEB magazine gratis verkrijgbaar

Gepubliceerd op: 14 augustus 2017 16:18

Hoe motiveer je kinderen en tieners om meer te lezen? Dat en meer lees je in het gratis BIEB magazine.

De eerste week van september staat voor de deur; het moment dat ook de laatste scholen weer beginnen, maar ook de week waarin BIEB magazine weer verkrijgbaar is! Ook deze zesde editie staat weer vol met handige tips, weetjes, leuke interviews en inspirerende verhalen. Het thema is ‘motivatie’. Weet jij bijvoorbeeld hoe je kinderen ook buitenschooltijd motiveert om een boek te lezen? We helpen je graag op weg!

Leesmotivatie

Dat kinderen veel profijt hebben van lezen en voorlezen, is natuurlijk al lang bekend. Meerdere onderzoeken tonen de positieve effecten van (voor)lezen aan. Maar hoe kun je als ouder, grootouder of docent kinderen (blijven) motiveren om te lezen? Daar begint het immers mee. In BIEB magazine lees je het antwoord op deze vraag. Ook vragen als ‘Hoe werkt het kinderbrein?’, 'Wanneer zijn jouw kinderen veilig op het internet' en ‘Wat zijn de voordelen van stripboeken?’ worden beantwoord.  

Het belang van lezen

Lezen heeft niet alleen een positief effect op de ontwikkeling van kinderen. Het heeft ook invloed op je leven. Auteur Janneke Schotveld en muzikant Gijs Jolink vertellen welke invloed lezen heeft op hun leven. De Syrische Renad vertelt over het belang van lezen bij het leren van de Nederlandse taal en meester Bart vertelt over de sterke punten van vmbo-leerlingen. Uiteraard laten we ook de kinderen aan het woord; wat is hun favoriete boek? Ook lees je meer over alternatieven zoals luisterboeken, zoekboeken en handige apps.

De zesde editie van BIEB magazine ligt vanaf maandag 4 september in de Bibliotheek en kan gratis worden opgehaald. Benieuwd naar de leuke verhalen, handige tips en weetjes? Wees er snel bij, want op is helaas op. Het magazine kan uiteraard ook online gelezen worden.