Biebclub Vakantieklas

Gepubliceerd op: 16 juni 2020 15:53

Deze zomervakantie organiseren wij de Biebclub Vakantieklas. Een leuk programma waarin kinderen - die een steuntje in de rug kunnen gebruiken rondom leesplezier - op een actieve en creatieve manier aan de slag gaan met taal en mediawijsheid.

Vanuit het programma de Bibliotheek op school bieden we hiermee extra laagdrempelige ondersteuning rondom leesbevordering en mediawijsheid.

Klik hier om de flyer te downloaden.

Reis door zes landen

De kinderen nemen we tijdens de lessen mee op reis door zes verschillende landen, namelijk Sprookjesland, Griezelkust, Avonturenland, Lachland, Sportmanië en het Dierenrijk. Met meer leesplezier en meer vertrouwen gaan ze na de zomer weer naar school.

Persoonlijke aandacht en maatwerk

De Biebclub Vakantieklas vindt plaats op zes verschillende locaties. Er is plek voor tien kinderen per locatie. Zo kan ieder kind rekenen op persoonlijke aandacht en maatwerk. De kinderen die deelnemen aan de Vakantieklas volgen zes lessen in de eerste twee weken van de zomervakantie op maandag, dinsdag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur. In de pauze zorgen wij voor ranja en een gezonde snack!

De lees-/mediacoaches (LMC'ers) van de Bibliotheek op school verzorgen de lessen samen met medewerkers van ons Medialab. We beloven hiermee een aantrekkelijke combinatie van werken aan leesbevordering, mediawijsheid en 21e-eeuwse vaardigheden van kinderen d.m.v. programmeren, techniek en maken.

Programma Biebclub Vakantieklas

Bijeenkomst 1: Sprookjeseilanden
Ken jij de gruwelijke Rijmen van Roald Dahl en Roodkapje was een toffe meid? Ga mee op reis in sprookjesverhalen, speel verstoppertje met sprookjesfiguren en maak met een 3d pen jouw sprookjesfiguur tot leven!

Bijeenkomst 2: Griezelkust
Waar denken jullie aan bij Griezelkust? Wat zou je daar voor griezeligs kunnen vinden? We praten en lezen over monsters, spelen lettertwister en maken een monster met enge lichtgevende ogen!

Bijeenkomst 3: Lachland
Wat zijn dingen waar jullie om moeten lachen? Met de lachmeter gaan we moppen voorlezen en er een stripverhaal van maken. En kan een robot moppen maken? Slimme robot Ozobot maakt zijn eigen moppen, maar je gaat ‘m ook zelf programmeren! Wie maakt de beste grappen? Jij of de robot?

Bijeenkomst 4: Sportmanië
Wie van jullie doet een sport? Kunnen jullie bekende sportmensen noemen? We gaan mee in het verhaal van Max en maken een eigen ballonnenauto! We sjezen door de bieb, maak jij de snelste scheurbak?

Bijeenkomst 5: Dierenrijk
Houden jullie van dieren? We gaan van weetjes vragen maken met informatieve dierenboeken en we brengen een kleurplaat tot leven met Quiver! Kleur een dier in op je kleurplaat, en bekijk ‘m daarna in Augmented Reality (AR).

Bijeenkomst 6: Avonturenland
Ga mee op zoek naar de schatkaart via verhalen en met de robots Beebot en Dash. Programmeer de robotjes zo dat ze de schat kunnen vinden. En als kers op de taart maken we een foto van jou met de schat op een Green Screen!

De lessen zijn gebaseerd op het programma ‘Vakantielezen’ van Biblionet Groningen.

Locaties en data

Regio Zuid: Startdaum 13 juli (vervolgdata 14 juli, 16 juli, 20 juli, 21 juli en 23 juli)
Bibliotheken Zaltbommel, Beneden-Leeuwen, Dodewaard

Regio Midden: Startdatum 20 juli (vervolgdata 21 juli, 23 juli, 27 juli, 28 juli en 30 juli)