Hoera! We gaan weer open!

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 15:00

rivm

Hoera! We gaan weer open! Maar dan wel aangepast, volgens landelijke protocollen en richtlijnen van het RIVM. Vanaf 2 juni gaan er negen vestigingen open. Je kunt dan terecht in Beesd, Beneden-Leeuwen, Culemborg, Druten, Dodewaard, Geldermalsen, Kerkdriel, Tiel en Zaltbommel. We stoppen vanaf 2 juni dan ook met de afhaalbieb. Je kunt zonder afspraak binnen lopen en we hebben geen verrassingstasjes meer.

Om een Bibliotheekvestiging te kunnen openen moet aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldaan kunnen worden. Dat is nu nog niet op alle locaties van Bibliotheek Rivierenland mogelijk. De negen vestigingen die wel open gaan, hanteren een werkwijze volgens strikte richtlijnen. Dat betekent dat een maximaal aantal bezoekers aanwezig mag zijn. Je moet handschoenen dragen en 1,5 meter afstand houden. De handschoenen liggen voor je klaar bij de Bibliotheken. Daarnaast is een winkelmandje verplicht. Je kunt zonder afspraak binnenlopen op aangepaste openingstijden. Studeren, lezen of anderen ontmoeten in de Bieb kan voorlopig nog niet. Ook kopiëren en printen is nog niet toegestaan. Daarnaast worden er tot 1 september geen workshops en activiteiten georganiseerd.

Veiligheid

In de negen vestigingen worden de voorschriften van het RIVM nageleefd. Ook de medewerkers van de Bibliotheek dragen handschoenen en zorgen ervoor dat er geen fysiek contact ontstaat. Zieke medewerkers blijven thuis. Ben je verkouden of heb je griepklachten? Dan adviseren we je om de Bibliotheek niet te bezoeken en thuis te blijven. Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, geldt er een leentermijn van 8 weken. Boeken die teruggebracht worden, gaan eerst 36 uur in quarantaine voor ze weer teruggeplaatst worden in de Bibliotheek.

Aangepaste openingstijden

Hieronder zie je de openingstijden per vestiging.

Locatie Dagen en tijden
Beesd dinsdag 10:00 - 17:00 uur donderdag 12:00 - 19:00 uur
Beneden-Leeuwen dinsdag 10:00 - 19:00 uur donderdag 10:00 - 19:00 uur
Culemborg maandag 13:00 - 19:00 uur woensdag 10:00 - 19:00 uur vrijdag 10:00 - 19:00 uur
Dodewaard maandag 14:00 - 19:00 uur woensdag 10:00 - 19:00 uur vrijdag 10:00 - 19:00 uur
Druten woensdag 10:00 - 19:00 uur vrijdag 10:00 - 19:00 uur
Geldermalsen maandag 13:00 - 19:00 uur woensdag 10:00 - 19:00 uur vrijdag 10:00 - 19:00 uur
Kerkdriel dinsdag 10:00 - 17:00 uur donderdag 12:00 - 19:00 uur
Tiel maandag 13:00 - 19:00 uur woensdag 10:00 - 19:00 uur vrijdag 10:00 - 19:00 uur
Zaltbommel maandag 14:00 - 19:00 uur woensdag 10:00 - 19:00 uur vrijdag 10:00 - 19:00 uur

Reserveringen

Het is vanaf dinsdag 2 juni ook weer mogelijk om je gereserveerde materialen op te halen. Dit geldt voor zowel oude als nieuwe reserveringen. Zie in de tabellen hieronder in welke vestiging je jouw reservering kan ophalen. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Bibliotheek Reservering ophalen in
Opheusden Dodewaard
Tiel Tiel
Zaltbommel Zaltbommel
Haal en brengpunt Reservering ophalen in
Boven Leeuwen Beneden-Leeuwen
Brakel Zaltbommel
Deest Deil
Deil Geldermalsen
Horssen Druten
Maasbommel Beneden-Leeuwen
Nederhemert Zaltbommel
Tiel Passewaaij Tiel
Vuren Beesd
Lek en Linge Culemborg Culemborg

Vervolgstappen

In afwachting van hoe het in aankomende periode gaat en afhankelijk van de verdere versoepeling van de coronamaatregelen door de overheid, zal Bibliotheek Rivierenland de dienstverlening ook verder opstarten.

Updates

Updates over de vervolgstappen publiceren we op de website en communiceren we ook via social media.

Thuisbieb en Luisterbieb

Thuisbieb

Tot 1 juni kunnen zowel leden als niet-leden nog gebruik maken van het extra aanbod luisterboeken in de Luisterbieb en van de Thuisbieb!

Luisterboeken: Voor leden én niet-leden hebben we hele mooie collectie met extra luisterboeken in de LuisterBieb-app --> www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html. Bekijk de instructievideo.
ThuisBieb. Deze app is een cadeautje van de bibliotheek aan leden en niet-leden. In de ThuisBieb zitten 100 e-books, beschikbaar voor iedereen. De ThuisBieb is in ieder geval open tot 1 juni en bevat een brede selectie aan mooie titels voor jeugd en volwassenen. Door de ThuisBieb is de bibliotheek toch gewoon open, maar dan online. Zo willen we Nederlanders die in deze tijd binnen moeten blijven toch een mooie leeservaring bieden. Meer over de ThuisBieb >

Vragen?

Heb je vragen? Je kunt onze klantenservice op werkdagen van 10:00 - 17:00 uur telefonisch bereiken op nummer 0344 - 63 99 40, of via mail: klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.