Update coronavirus

Gepubliceerd op: 23 maart 2020 18:00

rivm

23 maart 2020 - De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van het RIVM en de rijksoverheid raken ook de Bibliotheek. Bibliotheek Rivierenland is een openbare instelling. Bij ons komen veel mensen over de vloer en voor een groot deel van ons als medewerkers geldt, dat wij vaak en veelvuldig in contact komen met mensen. Om die reden nemen we onze verantwoordelijkheid in de risicobeperking van het nieuwe coronavirus. Om wijde verspreiding tegen te gaan, nemen we nu aangepaste maatregelen.

Sluiting Bibliotheken

Naar aanleiding van de overheidsmaatregelen in verband met het coronavirus en in aansluiting op het dichtgaan van de scholen, horeca en sportclubs heeft de directie van Bibliotheek Rivierenland besloten om alle Bibliotheken in haar werkgebied met onmiddellijke ingang voor het publiek te sluiten. De sluiting geldt in ieder geval tot 6 april en voor alle vestigingen van Bibliotheek Rivierenland. Met dit besluit willen wij bijdragen aan het zoveel als mogelijk beperken van verdere verspreiding van het coronavirus.

Ook alle activiteiten tot 1 juni geannuleerd

Ook alle activiteiten die tot 1 juni gepland stonden, zijn geannuleerd. Heb je een ticket gekocht voor een activiteit die niet doorgaat? Dan krijg je geld terug, je kunt een mail van ons verwachten.

Goed om te weten:

• Van alle geleende boeken waarvan de leentermijn in de komende periode afloopt, hebben wij de leentermijn met vier weken verlengd.
• Het is niet mogelijk om gereserveerde boeken op te halen.
• Gereserveerde boeken kun je ophalen zodra de Bibliotheek weer open is.
• Je kunt tijdelijk geen boeken reserveren.
• De online bibliotheek blijft gewoon open. Zie ook het bericht onderaan.

Online Bibliotheek > Luisterbieb uitgebreid

Verschillende bibliotheken in het land sluiten tijdelijk de deuren vanwege het coronavirus. Daarnaast wordt mensen gevraagd zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor gesloten bibliotheken én voor leden die willen blijven lenen & lezen zonder het huis te verlaten zijn e-books en luisterboeken een alternatief.

Extra luisterboeken, ook voor niet-leden
Het is gelukt om thuisblijvers een extra reeks mooie luisterboeken aan te bieden in de LuisterBieb-app, ook voor niet-leden. Tot nu toe gaat het om de volgende titels:

Voor volwassenen (16 titels)
Elizabeth Day | Het feest
Lisa Wingate | Kinderen van de rivier
Emma Rous | De tweeling van Summerbourne
Ruth Ware | In een donker, donker bos
Engberg | Krokodilvogel
Loes den Hollander | Onderuitgehaald
Marelle Boersma | Chateau de Provence
A.F. Th. v.d. Heijden | Tonio
Pieter Waterdrinker | Poubelle
Jennifer Egan | Manhattan Beach
Frank Westerman | Stikvallei
Herman Finkers | De cursus omgaan met teleurstellingen
Jelmer Mommers | Hoe gaan we dit uitleggen
Sanne Blauw | Het best verkochte boek ooit (met deze titel)
Johan Nebbeling | Het geheim van de notaris
Kevin Weijers | 21 dagen niet klagen
Yvonne Franssen | Kamer 305

Voor jeugd (12 titels)
Manon Sikkel | Geheim agent oma en de grote goudroof
Feller & Stenvert | Kolletje & Dirk-Lentekriebels
Isabel Hoving | De gevleugelde kat
Edward van de Vendel | De gelukvinder
Rob Ruggenberg | Piratenzoon
Rachael Lippincott | Vijf stappen van jou
Stina Jackson | De zilverweg
Tamara Bos | Bang voor de buurvrouw
Hans Kuyper | Alle ballen op Joerie
Vivian den Hollander | De brief in de fles
Charles Dickens Oliver Twist | Alleen in Londen
Lydia Rood | De stem van het water

Zie ook Online Bibliotheek

Vragen?

Heb je vragen? Tot 6 april kun je onze klantenservice van 10:00 - 17:00 uur telefonisch bereiken op nummer 0344- 63 99 40, of via mail: klantenservice@bibliotheekrivierenland.nl.