Digitale Culemborgse kennisquiz

Gepubliceerd op: 24 april 2018 16:01

Wat weten Culemborgers eigenlijk over hun stad, of wat denken zij hierover te weten en klopt het wel? Hoe zit dat bij Culemborgers die hier zijn geboren? En hoe zit het bij de nieuwe Culemborgers? Doe mee aan de digitale Culemborgse kennisquiz!

Voor iedereen die zijn kennis over Culemborg wil testen of bijspijkeren.

Doe mee, deelnemen kost niets

Deze digitale kennisquiz heeft als doel om op een makkelijke, moderne manier de kennis over de geschiedenis van Culemborg onder bewoners te testen en te vergroten. Vragen kunnen over van alles gaan: van Culemborgse beroemdheden tot gebouwen, van gebeurtenissen tot geruchten. Deelnemen kost niets. Het enige wat nodig is; toegang tot internet. Ga naar www.culemborg700quiz.nl. Kies in het menu voor quizvragen, beantwoordt de drie vragen en stuur deze in. Als je heel veel weet, maak je bovendien kans om te winnen. Per maand wordt een winnaar bekendgemaakt en ook wordt een tussenstand bijgehouden. De deelnemer, die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft gescoord, krijgt een mooie prijs.

De digitale kennisquiz is een initiatief van de Bibliotheek Rivierenland, Bert Blommers en Brokken Onderzoek. Ontstaan vanwege het feit dat Culemborg dit jaar 700 jaar stadsrechten heeft. Dit wordt gedurende het hele jaar op verschillende locaties met verschillende partijen gevierd. In november staat bijvoorbeeld ook de Culemborg700 PubQuiz gepland.