Eerste Hulp bij Online

Gepubliceerd op: 1 oktober 2020 08:30

Gebruik van websites en apps is niet voor iedereen altijd even makkelijk. We vinden het belangrijk dat er voor deze mensen hulp beschikbaar is als het gaat om online dingen regelen, online contact, ontspanning en het herkennen van nepnieuws. En ook als het gaat om het online aanvragen van hulp.

Sinds de uitbraak van Corona gebeurde er veel op het internet. Zo zijn veel diensten fysiek niet meer mogelijk en worden ze online aangeboden. Maar ook het onderlinge contact veranderde en speelt zich ook meer online en via social media af. Door het gebruik van social media wordt er daarnaast steeds meer nepnieuws verspreid en worden mensen misleid.

Spreekuren en workshops

Het is mogelijk om je aan te melden voor een spreekuur Eerste Hulp bij Online of voor een workshops Online Donorregistratie. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Uiteraard hebben wij vanwege het Coronavirus maatregelingen getroffen. We helpen je op een veilige en passende manier met je hulpvraag. 

Gratis 1-op-1 hulp bij al je digitale vragen

Ontdek bijvoorbeeld de mogelijkheden van het internet om contact te houden met familie en vrienden op afstand. Heb je bijvoorbeeld een vraag over online boodschappen doen? Of wil je meer weten over online spelletjes doen, Netflix, Videoland en YouTube? Ook voor vragen over de digitale overheid (DigiD), online donorregistratie of de app CoronaMelder kun je terecht op het spreekuur. Maak een afspraak voor 1-op-1 hulp in een vestiging bij jou in de buurt.

Workshop Donorregistratie

Sinds 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Wat betekent dit voor jou? Tijdens deze gratis workshop leggen we uit wat de nieuwe donorwet inhoudt en welke keuzes je kan maken binnen het donorregister. Je kan tijdens deze workshop je keuze registreren in het online register. Neem in dit geval dan het volgende mee naar de workshop:

  • DigiD en wachtwoord
  • Mobiele telefoon (voor SMS controle)
  • Eigen laptop of tablet.