Expositie 'Van toverkracht tot griezelnacht'

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018 12:14

Zaterdag 10 november om 15:00 uur opent Paul van Loon de expositie 'Van toverkracht tot Griezelnacht' in de Bibliotheek van Geldermalsen. Ien van Laanen, de illustrator van de Nederlandse Harry Potter-serie én van de nieuwe uitgaven van de Griezelbus, exposeert voor het eerst in Nederland alle originele ontwerpen van deze covers.

Een uniek gebeuren, want nooit eerder zijn deze covers van Ien van Laanen tegelijkertijd geëxposeerd. Een aantal bijbehorende attributen wordt ook tentoon­gesteld. De expositie is tot 1 december 2018 te bewonderen.

Paul van Loon opent expositie

Schrijver Paul van Loon komt de expositie openen en neemt zijn Griezelbus mee! Kinderen kunnen deze interactieve bus vanaf 15:00 uur bezoeken. In de bus komen alle verhalen van Paul van Loon tot leven. En de chauffeur trakteert de kinderen nog op echte griezelverhalen. Daarnaast is er in de Bieb een grimeur aanwezig om kinderen om te toveren tot echte griezels en kunnen er enge maskers gemaakt worden. Wil je een gesigneerde kaart van Paul van Loon ontvangen? Meld je dan hier aan.

Harry Potter en de Griezelbus

Ien van Laanen, freelance illustrator en ontwerper, tekende de boekomslagen van de Nederlandse Harry Potter-serie. Het tv-programma Klokhuis heeft er zelfs een aflevering aan gewijd!. J.K Rowling zei in een interview dat Iens covers haar favorieten waren. Hiervoor kreeg ze in 2004 het Bronzen Uiltje van Apeldoorn. Voor de succesvolle hernieuwde serie van Paul van Loons 'Griezelbus' maakte ze de covers en het logo. Ien van Laanen woont sinds kort in de gemeente Geldermalsen.

Zie voor meer informatie www.ienvanlaanen.nl.

Tegelijkertijd met deze expositie loopt ook nog een andere expositie van Ien van Laanen. Onder de noemer ’De Tegels der Nederlanden’ zijn in centrum De Pluk de originele illustraties te zien die Ien maakte voor de serie van de Volkskrant: ‘Der Nederlanden’ van Bert Wagendorp en Wilma de Rek.