Famke wint regionale jongerenvoorleeswedstrijd Read2Me!

Gepubliceerd op: 21 februari 2019 12:11

Read2me winnares

Famke van het Cambium college Zaltbommel is winnaar van de voorleeswedstrijd Read2Me! van Bibliotheek Rivierenland. Op woensdag 20 februari streden 3 middelbare scholen mee in de Kwartfinale van de landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers, Read2me!. Een driekoppige jury koos de vrouwelijke finalist unaniem als winnaar.

Woensdag 20 februari streden de schoolwinnaars van het KWC uit Culemborg, het Cambium College uit Zaltbommel en het Pantarijn uit Kesteren tegen elkaar in de theaterzaal van de Pluk te Geldermalsen.

De juryleden, oud-wethouder Wiendels uit Geldermalsen, Marianne Schotsman en Dinie van Oort hadden de moeilijke taak om een winnaar te benoemen. Famke van Heuckelum nam de mensen in de zaal helemaal mee in het boek Hotel de grote L van Sjoer Kuyper.

Landelijke finale Read2Me!

Op 6 apil april leest Famke in Apeldoorn opnieuw in een Provinciale ronde en maakt zij kans op een landelijke finaleplaats. De landelijke finale Read2Me! is op zaterdagmiddag 25 mei 2019 in Podium Hoge Woerd in De Meern (Utrecht).

Meer over Read2Me!

Read2Me! Is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers. Het doel is het lezen onder jongeren op het voortgezet onderwijs te stimuleren. Leerlingen uit de brugklas strijden met elkaar in een voorleeswedstrijd, waarin zij elkaar fragmenten voorlezen uit de lijst van boeken die op de lijst van Jonge Juryboeken staan. Die lijst is opgesteld aan de hand van een jaarlijkse stemming waaraan alle leerlingen uit het Nederlandse voortgezet onderwijs van de 1e tot en met de 3e klas kunnen deelnemen.