Feestelijke opening Medialab en Repair Café Geldermalsen

Gepubliceerd op: 26 april 2018 11:21

Veel mensen willen met technologie aan de slag, maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. Met het Medialab wil de Bibliotheek mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met de nieuwste innovaties en technieken en daarmee de 21e eeuwse vaardigheden stimuleren. Het Repair Café wil proberen het weggooien van kapotte spullen minder vanzelfsprekend te maken en biedt in het Medialab de mogelijkheid kapot huishoudelijk apparatuur te maken. Dankzij middelen uit het leefbaarheidsbudget gaan het Medialab en Repair Café Geldermalsen samen van start. Op zaterdag 26 mei zorgen zij gezamenlijk voor een feestelijke opening.

Medialab

Met dit lab wil de Bibliotheek een geschikte leeromgeving bieden aan jong en oud waar creativiteit en techniek kunnen samenkomen. In het Medialab kun je robots programmeren, lekker klooien met natuurlijke producten, logo’s laten drukken en nog veel meer. Iedere woensdagmiddag van 14:00-17:00u is er inloop in het Medialab. Belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen bij Bibliotheek Rivierenland in de Pluk te Geldermalsen. Na de start eind mei volgen er ook meer specifieke activiteiten als workshops en probeersessies.

Repair Café

We kopen steeds meer spullen en gooien ook steeds meer weg. Aan de mogelijkheid om een kapot product te repareren wordt vaak niet meer gedacht. Het motto van het Repair Café is dan ook: Weggooien? Mooi niet!. Het Repair Café Geldermalsen is een initiatief van 11Duurzaam. Het starten van het Repair Café is een manier maken om de samenleving duurzamer te maken. Belangstellenden kunnen het Repair Café elke laatste zaterdag van de maand (m.u.v. juli/augustus) van 11:00-15:00u bezoeken. In de bieb kunnen zij samen met een reparateur allerlei huishoudelijk apparatuur maken. Het idee erachter is dat bezoekers kunnen leren ook zelf hun kapotte apparaten te repareren. Meer informatie over het Repair Café Geldermalsen is te vinden op www.11duurzaam.nl.

Leefbaarheidsbudget

Bibliotheek Rivierenland en 11duurzaam vonden elkaar via het leefbaarheidsbudget als natuurlijke partners en hebben de handen ineengeslagen. Het ‘maakproces’ en techniek staan bij beide initiatieven centraal. Via de Bibliotheekcollectie en de mensen die het Medialab en het Repair Cafe bezoeken wordt er straks naar verwachting veel kennis hierover gedeeld. De ontmoetingsfunctie van de Bibliotheek sluit goed aan bij het Repair Café, dat de inwoners van Geldermalsen graag met elkaar in contact wil brengen.

Vrijwilligers gezocht

Het Repair Café en het Medialab zijn allebei op zoek naar vrijwilligers. Wie handig is met techniek en/of programmeren en graag zijn kennis en vaardigheden deelt kan zich aanmelden bij 11Duurzaam of Bibliotheek Rivierenland.