Het voorwoord van de Boekenweek

Gepubliceerd op: 16 februari 2021 10:09

De Boekenweek 2021 is in verband met Corona uitgesteld tot de zomer als boekhandels en bibliotheken weer open zijn. Toch maken we van 6 tot en met 14 maart een week vol boeken; het voorwoord van de Boekenweek!

De Boekenweek zelf zal in de zomer plaatsvinden wanneer de boekhandels en bibliotheken weer volledig open zijn. Vanwege de pandemie kunnen de start en afsluiting van de Boekenweek, het traditionele Boekenbal en de vrij reizen dag van hoofdsponsor NS, deze editie niet doorgaan.

Dit doen we wél

Het voorwoord van de Boekenweek vindt plaats in de originele periode van de Boekenweek, van 6 tot en met 14 maart. In deze week organiseren we twee online literaire lezingen, die aansluiting vinden met het thema van de Boekenweek Tweestrijd. En we laten natuurlijk graag zien welke prachtige boeken er te leen zijn.

Esther Gerritsen praat in een online interview over een terugkerend thema in haar romans: onderlinge spanningen in familierelaties. Pieter Waterdrinker geeft een online lezing waarin hij dieper ingaat op het falen van de mens in het bereiken van geluk. Een lezing die zeker genoeg stof tot nadenken oplevert. Interesse? Graag vooraf aanmelden.