50% korting op tentoonstelling in Het Weeshuis

Gepubliceerd op: 28 mei 2019 14:38

Deze tentoonstelling neemt je mee naar de wereld van verhalen over wezen: literaire klassiekers, blockbusters en hitseries met het weeskind in de hoofdrol. Leden van de Bibliotheek ontvangen 50% korting. Bijzondere wezen, die wezen.

Pippi Langkous, Harry Potter, maar ook Jules uit de bestseller Het einde van de eenzaamheid: het wemelt van de wezen in boeken, films en series. Soms zijn het volle wezen, kinderen die beide ouders kwijt zijn. Vaker halfwezen, die één ouder moeten missen, of vondelingen, die door vader en moeder zijn achtergelaten. Je komt ze tegen in verhalen van alle tijden.

Wees worden is een drama: het grijpt ons direct bij de keel. Denk aan de tragische moord op de ouders van baby Tarzan in de gelijknamige Disneyfilm. Het weeskind overleeft door voor zichzelf op te komen. Zo groeit de jonge Bruce Wayne in de film Batman Begins uit tot een superheld.

Vrij van familiebanden beleven wezen in verhalen fantastische avonturen. Herken je de spannende omzwervingen van Remi uit het boek Alleen op de wereld? Of recenter die van Jamal Malik uit de bekroonde film Slumdog Millionaire?

De tentoonstelling is te zien tot en met 5 januari 2020.

Lezen over wezen