Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

Gepubliceerd op: 10 september 2020 09:00

Dit jaar staat de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) in het teken van geschiedenis met het thema En toen? Verken werelden uit het verleden met kinderboeken. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken!

En toen?

We gaan dus terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Activiteiten

In de vestigingen kunnen kinderen een speurtocht doen. In Tiel, Culemborg en Geldermalsen staat er een speciale stickerspeurtocht bij het boek 'Hadden de Grieken al raketten' van Govert Schilling op het programma. Kinderen gaan alleen of in groepen aan de slag met een opdrachtvel met wel/niet waar vragen rondom leuke weetjes over techniek door de eeuwen heen. 

Op woensdag 30 september organiseren we voor scholieren een feestelijke opening van de Kinderboekenweek in Tiel. In Culemborg houden we traditiegetrouw een Kinderboekenbal, en er staan verschillende workshops, een theatervoorstelling, meespeelvoorstelling en nog veel meer op de agenda, waar kinderen zich voor kunnen aanmelden. Nieuwsgierig geworden?