Nederland Leest: ontvang een boek cadeau

Gepubliceerd op: 25 oktober 2020 12:00

Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, geven wij onze bezoekers 'Het zwijgen van Maria Zachea 'cadeau.

Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen

Lezen verbindt

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom delen we ook dit jaar een gratis boek uit: Het zwijgen van Maria Zachea door Judith Koelemeijer. De hele maand november af te halen in jouw Bieb (zolang de voorraad strekt). Ben je lid van de Bibliotheek, dan is het boek nú al beschikbaar als e-book én luisterboek!

Beleef Nederland Leest in de bibliotheek

De Bibliotheek is dé plek waar je andere lezers kunt ontmoeten en met elkaar in gesprek kunt gaan. Door corona zijn we tijdens deze editie van Nederland Leest beperkt. Maar we kijken graag naar wat wel kan en hebben een paar activiteiten rondom het thema geschiedenis georganiseerd. Coronaproof. Klik op onderstaande oranje knop voor meer informatie over Nederland Leest en geef je op voor één van onze activiteiten. We zien je graag!

Graven in het verleden

Duik aan de hand van het thema kleine geschiedenis, grote verhalen in je eigen geschiedenis met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waar je woont. Met behulp van Delpher kun je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.