Nieuw in de bibliotheek: Informatiepunt Digitale Overheid

Gepubliceerd op: 27 juni 2019 12:09

informatiepunt Digitale Overheid

Mensen die dingen willen regelen met de digitale overheid kunnen vanaf 3 juli terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Beneden-Leeuwen. Hier luisteren we naar de vraag en denken mee. We geven direct informatie waarmee mensen verder kunnen. Of we verwijzen door naar de juiste organisatie. Mensen kunnen ook gratis computercursussen volgen. Zodat ze ook zelf dingen kunnen regelen met de overheid via de computer. De hulp is gratis en voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek en een afspraak maken is niet nodig.

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Hulp bij vragen over de digitale overheid

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Beneden-Leeuwen. Hier luisteren we naar je vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of we verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Kom eens langs. Je bent welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis. Het Informatiepunt Digitale Overheid is iedere woensdag van 12.00 tot 14.00 uur geopendmet uitzondering van feestdagen en vakanties.

Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen (de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV).