Nieuwe taalvrijwilligers ontvangen certificaat

Gepubliceerd op: 2 mei 2017 15:52

Eerste lichting taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal ontvangt het Certificaat Basistraining Taalvrijwilligers.

Sinds 30 november 2016 is het Digi-Taalhuis West Maas en Waal gevestigd in Bibliotheek Beneden-Leeuwen in MFA De Rosmolen. Iedere volwassen inwoner uit de gemeente West Maas en Waal die moeite heeft met lezen, schrijven, rekenen of werken met een computer kan daar terecht.

Inmiddels zijn de eerste 13 taalvrijwilligers opgeleid om deze mensen te kunnen begeleiden. Zij hebben een leuke praktische training gevolgd van 4 dagdelen over het begeleiden van deelnemers en werken met het beschikbare materiaal. Taalambassadeur Addy van Meerten overhandigde hen de Certificaten Basistraining Taalvrijwilligers.

Addy is laaggeletterd en één van de 1,3 miljoen mensen die problemen hebben bij het lezen en schrijven. Zij is al ruim een jaar bezig om beter te leren schrijven en wil graag laten zien hoe waardevol dit voor haar is, in de hoop dat anderen hun schaamte ook laten varen en de stap durven zetten er iets aan te gaan doen.

Het Digi-Taalhuis

Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal is een fysieke uitwerking van de taalsamenwerking tussen acht partijen: Gemeente West Maas en Waal, ROC Rivor, Bibliotheek Rivierenland, Vluchtelingenwerk Oost-Nederland (VWON), Sociom, Werkcoöperatie West Maas en Waal, GGD Gelderland -Zuid en de Maas & Waal Academie.

Het Digi-Taalhuis is de plek waar alle inwoners terecht kunnen die aan de slag willen met basisvaardigheden. Zij kunnen er bijvoorbeeld informatie krijgen over een passende taalcursus of digitale cursus, het taalaanbod in de buurt en er zijn computers om op te oefenen. Ook is er de mogelijkheid om te werken aan die vaardigheden met een taalvrijwilliger! Men hoeft hiervoor geen lid te zijn van de bibliotheek

Wilt u ook Taalvrijwilliger worden!

Lees meer over de mogelijkheden en wat wij te bieden hebben.