Nieuwe taalvrijwilligers West Maas en Waal

Gepubliceerd op: 14 maart 2019 11:16

Opnieuw hebben nieuwe taalvrijwilligers hun certificaat gehaald om aan de slag te kunnen in het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het Digi-Taalhuis is gevestigd in de Bibliotheek in de Rosmolen.

Met dit certificaat op zak kunnen deze taalvrijwilligers -met ondersteuning van de taaldocent van het Digi-taalhuis- deelnemers uit de gemeente West maas en Waal begeleiden. Mensen die bijvoorbeeld beter willen leren lezen, schrijven, spreken of rekenen. Ook mensen die digitale vaardigheden willen oefenen zoals mailen en appen, kunnen bij hen terecht. De taalvrijwilligers volgden hiervoor een korte training over het begeleiden van deelnemers en het werken met het beschikbare materiaal.

Werkwijze

De taalvrijwilliger kan individueel met deelnemers werken, maar ook samen met een andere taalvrijwilliger met deelnemers het spreken oefenen, of een leesgroepje begeleiden. De vrijwilliger kan zelf aangeven met welke basisvaardigheden men de meeste affiniteit heeft. De taaldocent bekijkt in overleg welke deelnemer en vrijwilliger het beste bij elkaar passen. In de Bibliotheek van Beneden-Leeuwen en ook in de Bibliotheek van Dreumel zijn regelmatig taalvrijwilligers te vinden.

Inloopspreekuur Digi-Taalhuis West Maas en Waal

Het inloopspreekuur is wekelijks op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur. Met uitzondering van schoolvakanties en feestdagen. Het inloopspreekuur wordt bemand door een professionele docent en is onderdeel van het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. 

Iets voor jou?

Meer taalvrijwilligers zijn altijd welkom, met name uit Alphen, Altforst, Appeltern, en Maasbommel, zodat daar ook begeleiding van deelnemers kan plaatsvinden. Het kost slechts enkele uren per week (ongeveer 2 uur en het tijdstip is in overleg met de deelnemer vast te stellen). 

Meer weten?

Aanmelden als deelnemer of als taalvrijwilliger, of meer informatie hierover kan via taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of u kunt telefonisch contact opnemen met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23128794. Binnen lopen in het Digi-Taalhuis kan ook tijdens de openingstijden op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur.