Opening collectie anderstalige prentenboeken in Druten

Gepubliceerd op: 26 juni 2019 09:50

Woensdag 26 juni om 14.00 uur presenteert de Bibliotheek in Druten haar nieuwe collectie anderstalige prentenboeken. Vrijwilligers van de Bibliotheek lezen prentenboeken voor in het Pools, Arabisch en Nederlands. Kinderen tot 5 jaar zijn – met hun ouders – van harte welkom om te komen luisteren naar de verhalen.

Met subsidie van de gemeente kocht Bibliotheek Rivierenland prentenboeken in het Arabisch, Turks, Pools en Engels. Deze zijn vanaf 26 juni ook te leen.

Taalontwikkeling

Voor de taalontwikkeling van jonge kinderen is het belangrijk dat ouders veel met hen praten en ze voorlezen. Kinderen horen dan hoe woorden klinken en hoe een goede zin wordt opgebouwd. Voorlezen in de moedertaal draagt bij aan goede basis voor de taalontwikkeling. Als de basis in de moedertaal van de ouders goed is, dan leren kinderen makkelijker het Nederlands als tweede taal. Dat doen kinderen bijvoorbeeld op een peutergroep of de basisschool. Goede taalvaardigheid is de basis voor een goede toekomst. Maar dan moet je de taal wel goed aanleren. Als je als ouder bijvoorbeeld zelf niet goed Frans spreekt, dan leer je dat je kinderen ook niet goed spreken. Dat laat je over aan docenten op school. Datzelfde geldt voor inwoners met Nederlands als tweede taal. De collectie anderstalige prentenboeken draagt bij aan een goede basis voor meertalige kinderen.