Oproep inwoners Geldermalsen: stem voor een Medialab!

Gepubliceerd op: 30 oktober 2017 09:29

Veel mensen willen met technologie aan de slag maar weten niet zo goed hoe ze dat kunnen aanpakken. In ons toekomstige MEDIALAB willen we daarom iedereen kennis laten maken met innovaties. Het MEDIALAB wordt dan ook een moderne werkplaats waar met behulp van de nieuwste technieken iedereen zijn of haar ideeën kan uitwerken. Het is de ideale leeromgeving voor jong en oud waar creativiteit en techniek samenkomen!

Maatschappelijke doel

Het MEDIALAB is een plek voor jong en oud waar kennis en delen centraal staat. Het is een stimulans voor het vak techniek, een mooie leeromgeving voor jongeren. Daarbij nodigt het ondernemers, bedrijven en het onderwijs uit om samen te werken.

Waarom stemmen?

Soms zijn we een beetje het gevoel kwijt geraakt voor het maken van dingen. Met een MEDIALAB kunnen we weer producent worden in plaats van consument en leren we de technologie die we zo makkelijk gebruiken, ook weer begrijpen en er verder op te bouwen. Creatieve ideeën en concepten kunnen uitgewerkt worden tot prototypes en producten, een open digitale werkplaats, waar jong en oud kan leren om te werken met innovatieve technieken.

En de bieb Geldermalsen kan deze plek bieden, want we hebben een centrale plek en zijn toegankelijk voor iedereen. Daarnaast delen Bibliotheken kernwaarden, zoals focus op de lokale gemeenschap, de ontwikkeling van het individu en het delen van kennis en informatie.

Stemmen kan hier!

Medialab in Tiel

Onze vestiging in Tiel heeft sinds kort een Medialab. Hier kun je lezen wat we daar zoal doen. Uiteraard ben je ook van harte welkom om te komen kijken.