Ruim 200 deelnemers eerste Grote DigiTaalStrijd Rivierenland

Gepubliceerd op: 25 augustus 2017 16:01

De Grote DigiTaalStrijd, de ludieke battle die Bibliotheek Rivierenland en BIZ voor het eerst organiseren dit jaar, telt in de voorronde ruim 200 deelnemers. Zo’n 70 teams meldden zich al aan. De uiterlijk inschrijfdatum is 31 augustus. De gemeentelijke voorrondes vinden maandagavond 4 september plaats.

De Grote DigiTaalStrijd is een ludieke battle voor het goede doel. Daarin gaan teams van drie personen de strijd met elkaar aan: wie beschikt over de beste taal- en digitale vaardigheden? De voorronde vindt maandagavond 4 september 2017 op zeven plaatsen in de regio tegelijkertijd plaats. Winnaars van de gemeentelijke battles gaan door naar de Grande Finale op 26 oktober in het nieuwe cultuurgebouw Zinder in Tiel.

Prijzen

De prijzen die de teams kunnen winnen zijn inmiddels bekend: de hoofdprijs van de voorronde is een FitBit voor elk winnend teamlid; de tweede prijs een culinaire traktatie. De eersteprijswinnaars gaan door naar de grande finale. Zij maken kans op drie prijzen: 1. Een hotelovernachting inclusief ontbijt bij Van der Valk Hotel Tiel; 2. Een theaterarrangement bij Schouwburg Agnietenhof in Tiel en 3. Een driejarig All You Can Read abonnement van Bibliotheek Rivierenland, inclusief een Kobo e-reader.

Inschrijven teams

Naast taalvaardigheden kunnen deelnemers ook laten zien hoe het staat met hun digitale vaardigheden en mediawijsheid. Vrienden, collega’s, sportmaatjes, klasgenoten, families; iedereen vanaf 12 jaar die spelenderwijs, tijdens een gezellige avond, zijn taal- en digitaal vaardigheden wil testen, kan zich als team van drie personen inschrijven voor een van de gemeentelijke voorrondes van de Grote DigiTaalStrijd. Voor wie op de valreep bedenkt toch nog mee te willen doen: de inschrijving is geopend tot en met 31 augustus. Inschrijven kan hier.

Leerplekken

De Grote DigiTaalStrijd is een battle voor bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en particulieren. Bibliotheek Rivierenland organiseert dit evenement samen met businessclub Betuwe in Zaken om laaggeletterdheid in de regio terug te dringen en digitale vaardigheden te bevorderen. Met de battle wordt geld opgehaald, om alle Bibliotheken in de regio te voorzien van speciale leerplekken waar laaggeletterden terecht kunnen om onder deskundige begeleiding aan hun vaardigheden te werken.