Ruim 200 deelnemers eerste Zomerleesrace

Gepubliceerd op: 26 september 2017 14:05

Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseerde Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. Ruim 200 kinderen deden mee aan de eerste editie. Drie leerlingen wonnen een prijs en kregen een boekenpakket van Uitgeverij Zwijssen cadeau.

Met de Zomerleesrace werden de basisschoolleerlingen aangespoord minimaal drie boeken te lezen in de grote vakantie. Ze ontvingen op school een boekje waarin ze konden opschrijven welke titels ze gelezen hadden en wat ze ervan vonden. Voor elke gelezen titel konden ze in hun Zomerleesraceboekje een stempel halen in een van de bibliotheken in Rivierenland. Met een vol gestempeld boekje maakten de kinderen kans op een leuke prijs. Uitgeverij Zwijssen sponsorde hiervoor drie boekenpakketten, afgestemd op drie verschillende leeftijdscategorieën.

Boekjes en diploma's

Bibliotheek Rivierenland heeft alle 100 scholen die deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School voor de zomervakantie voorzien van Zomerleesraceboekjes en-diploma’s. De leerkrachten deelden de boekjes vlak voor de zomervakantie uit aan de leerlingen. In de eerste week na de vakantie konden de leerlingen hun vol gestempelde boekje weer inleveren bij hun eigen juf of meester. Daarvoor ontvingen zij een Zomerleesrace-diploma. Voor kinderen die op scholen zitten die niet deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School lag er in de bibliotheken een boekje klaar. Zij kregen op vertoon van het vol gestempelde boekje een diploma uit handen van een bibliotheekmedewerker.

Prijswinnaars

Uit alle kinderen die een diploma hebben ontvangen, zijn drie prijswinnaars getrokken, die de boekenpakketten ontvingen:

  • Twan uit groep 4 van de Lambertusschool uit Maasbommel;
  • Guido uit groep 5 van de Malsenburg uit Buurmalsen en
  • Esmee uit groep 7 van de ONS Molenzicht uit Culemborg.