Start voorleesclubs voor volwassenen

Gepubliceerd op: 29 april 2019 15:12

voorleesclub taalhuis

Dinsdagmiddag 7 mei en vrijdagochtend 10 mei starten weer nieuwe voorleesclubs voor volwassenen in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen. Je kunt gratis deelnemen!

Het doel is leesplezier met boeken passend bij je eigen taalniveau. Twee taalvrijwilligers lezen de voorleesclub voor, terwijl je als deelnemer in een eigen exemplaar stil mee leest.

Samen lezen, samen praten, samen leren

In een voorleesclub ontdek je samen met andere deelnemers hoe fijn het is om te lezen in een mooi boek dat aansluit bij je eigen taalniveau. Het voorlezen gebeurt in een klein groepje en het verhaal is aanleiding om samen erover te praten en moeilijke woorden of begrippen te verduidelijken.

Eenvoudige taal op eigen niveau

De groepen worden samengesteld door de taaldocent van het Digi-Taalhuis Marianne Herckenrath. Voor de voorleesclubs zijn boeken aangeschaft in eenvoudige taal. Van iedere titel zijn er zes exemplaren. Deze boeken komen in het Digi-Taalhuis te liggen. Ze zijn niet beschikbaar voor de uitlening.

Op dinsdag is de Voorleesclub Lezen 1 (voor beginnende lezers) van 13.30 tot 14.30 uur. Begeleiding voor Anita van Sommeren en Lia van Maanen.
Op vrijdag is de Voorleesclub Lezen 2 (voor de iets meer gevorderde lezer) van 10.15 tot 11.15. Begeleiding door Marlies Story en Ellen de Graaff.

De voorleesclubs komen samen in de Bibliotheek in Beneden-Leeuwen. Tijdens schoolvakanties zijn er geen voorleesclubs.

Interesse?

Stuur een mail naar taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl of neem contact op met Marianne Herckenrath, telefoon 06-23 12 87 94. Binnenlopen in het Digi-Taalhuis kan ook tijdens de openingstijden: op maandag van 10.45 - 11.45 uur en woensdag van 09.00 - 12.00 uur.