Stem op Addy voor TaalHeld van Nederland!

Gepubliceerd op: 30 januari 2020 14:00

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen en schrijven. Met de TaalHeldenprijs worden mensen en organisaties die zich inspannen voor een geletterd Nederland extra bedankt.

Digi-Taalhuis West Maas en Waal en ROC Rivor zijn trots op cursist Addy van Meerten. Zij is onlangs door de Stichting Lezen en Schrijven uitgeroepen tot TaalHeld van Gelderland en is nu genomineerd om TaalHeld van Nederland te worden!

Zelfvertrouwen

Addy van Meerten werkte jarenlang als toiletjuffrouw bij de V&D in Veenendaal. Tot de winkelketen failliet ging en Addy op zoek moest naar een nieuwe baan. Bij het UWV adviseerden ze haar om eerst beter te leren lezen en schrijven. Met dit advies kwam ze terecht bij het ROC Rivor en zo leerde ze steeds beter lezen en schrijven. Ondertussen blijft Addy haar Nederlands verbeteren want ze wil nog veel meer leren. Inmiddels werkt ze in een supermarkt en gaat ze elke dinsdagavond naar taalles.

Alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, heeft haar veel zelfvertrouwen gegeven. Ze is trots op wat ze heeft bereikt. En ze is enorm blij dat ze met haar verhaal laaggeletterdheid nog meer op de kaart kan zetten.

Breng je stem uit!

Steun Addy en breng je stem uit! Er kan t/m 23 februari 2020 gestemd worden op de publieksprijs TaalHeld in de categorie Taalcursist. Op 3 maart 2020 vindt de uitreiking van de TaalHeldenprijs plaats.