Voor € 1,- naar het Weeshuis Museum

Gepubliceerd op: 23 april 2018 11:23

Met je bibliotheekpas voor € 1,- naar het museum in Culemborg? Dat kan van 1 mei tot 1 november 2018! Deze actie is ter gelegenheid van Culemborg 700 jaar en geldt voor de hele regio!

Het gaat om een proef gedurende zes maanden in het feestjaar in Culemborg. Normaal betaalt een volwassene € 8,- entree in het museum.

700 jaar Culemborg, 700 cent korting

Vanwege de viering van 700 jaar stadsrechten 1318-2018 bedraagt de korting 700 cent en dus betalen bibliotheekleden slechts € 1,- en hebben kinderen (onder de 18 jaar) op vertoon van hun biebpas gratis toegang.Museumdirecteur Nicole Spaans: ‘Het museum wilde graag een proef doen om te zien of we meer bibliotheekleden over de museumdrempel kunnen krijgen. Herman Wevers van de Bibliotheek was direct in voor een actie en bedacht de slogan ‘700 jaar Culemborg, 700 cent korting’. We weten zeker dat mensen die van boeken houden, de verhalen die we in het weeshuismuseum vertellen ook zeer zullen waarderen. We hopen ze dan ook met deze actie tot een museumbezoek te kunnen bewegen. En dat mogen ook bibliotheekleden uit Tiel of Geldermalsen zijn!” Meer informatie over het museum: www.weeshuismuseum.nl

Digitale Culemborgse kennisquiz

Wat weten Culemborgers eigenlijk over hun stad, of wat denken zij hierover te weten en klopt het wel? Hoe zit dat bij Culemborgers die hier zijn geboren? En hoe zit het bij de nieuwe Culemborgers? Deze digitale kennisquiz heeft als doel om op een makkelijke, moderne manier de kennis over de geschiedenis van Culemborg onder bewoners te testen en te vergroten. Vragen kunnen over van alles gaan: van Culemborgse beroemdheden tot gebouwen, van gebeurtenissen tot geruchten.

Doe mee!

Voor iedereen die zijn kennis over Culemborg wil testen of bijspijkeren. Deelnemen kost niets. Het enige wat nodig is, is toegang tot internet. Ga naar www.culemborg700quiz.nl. Kies in het menu voor quizvragen, beantwoordt de drie vragen en stuur deze in. Als je heel veel weet, maak je bovendien kans om te winnen. Per maand wordt een winnaar bekendgemaakt en ook wordt een tussenstand bijgehouden. De deelnemer, die aan het eind van het jaar de meeste punten heeft gescoord, krijgt een mooie prijs.

In november staat ook de Culemborg700 PubQuiz gepland. De quiz is een initiatief van de Bibliotheek Rivierenland, Bert Blommers en Brokken Onderzoek.

Bibliotheek in Elisabeth Weeshuis

In het historische Elisabeth Weeshuis, in hartje Culemborg, is een moderne bibliotheek gevestigd. Vijf dagen per week geopend tot 20:00 uur. Er vinden veel activiteiten plaats, zoals het iPad/tablet Café en het inloopspreekuur Klik & Tik. En iedere woensdagmiddag is er een voorleesfeestje voor de kleintjes.