Voorleesserie over kinderen in quarantaine

Gepubliceerd op: 27 maart 2020 14:00

Bekende kinderboekenschrijvers lezen de door henzelf geschreven serie Huisarrest voor. De spannende serie gaat over kinderen die vanwege een virus binnen moeten blijven. Na het voorlezen volgt een boekentip.

De afleveringen zijn vanaf maandag 30 maart iedere dag om 14.00 uur te volgen en terug te kijken via de Jeugddbibliotheek en via de Schoolschrijver.

Tien delen, tien schrijvers, tien voorleessessies

Tien bekende kinderboekenschrijvers die de spannende serie schreven, lezen hun deel online voor. Na het voorlezen volgt nog een boekentip. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van de Jeugdbibliotheek.

Voorleessessie vanuit huis

De eerste aflevering is van Maren Stoffels; de dag erna wordt het verhaal verder verteld door collega-schrijver Anna van Praag. Andere schrijvers zijn onder anderen Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Sanne Rooseboom en Abdelkader Benali, die tekende voor de ontknoping. Alle schrijvers filmden hun voorleessessie vanuit hun eigen huis. De serie is een raamvertelling, ge├»nspireerd op de Decamerone van Boccaccio.