Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019

Gepubliceerd op: 9 februari 2019 18:00

Edith Visser van de Houtkoperschool uit Ochten is door de jury benoemd tot voorleeskampioen van Rivierenland. Zij gaat in de provinciale ronde strijden voor een plek in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019.

Op woensdag 20 februari kwamen de negen regionale voorleeskampioenen uit Rivierenland in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen bijeen voor de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De 11-jarige Edith had een grappig en spannend verhaal uitgekozen. De titel van het boek was Juffrouw Pots. De jury vond dat ze een heel natuurlijke manier heeft van voorlezen.

Landelijke finale

De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2018/2019 vindt plaats op woensdag 22 mei in de Schouwburg in Amstelveen. De 12 provinciale kampioenen lezen ieder een fragment voor uit het door hen gekozen boek.

Hieronder nog even alle regionale kampioenen van Rivierenland onder elkaar. Ook op onze facebookpagina vind je foto's van de kwartfinales.

Voorleeskampioen regio Neder-Betuwe: Edith Visser

Voorleeswedstrijd

Op dinsdag 12 februari kwamen acht voorleeskampioenen uit de regio Neder-Betuwe op De Houtkoperschool in Ochten bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Edith Visser van basisschool De Houtkoperschool uit Ochten tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Edith las een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. Alle kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in aula van de Houtkoperschool voor de titel van regiokampioen.

Voorleeskampioen regio Geldermalsen en Neerijnen: Yana van Walderveen

voorleeswedstrijd

Op woensdag 13 februari kwamen negen voorleeskampioenen uit de regio in de theaterzaal van de Pluk in Geldermalsen bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Yana van Walderveen van basisschool De Schakel uit Meteren tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Yana las een fragment voor uit het boek 'De meester is zoek 'van C. van den End. De in totaal 9 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in het theater van De Pluk voor de titel van regiokampioen.

Voorleeskampioen regio Druten: Finn Janssen

Op zaterdag 9 februari kwamen negen voorleeskampioenen uit de regio in de Bibliotheek in Druten bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Finn Janssen van basisschool De Octopus uit Horssen tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Finn las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek '#Laatste Vlog' van Carry Slee. De in totaal negen kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Druten voor de titel van regiokampioen.

Voorleeskampioen regio Tiel: Sophie Bobeldijk

Op woensdag 6 februari kwamen negen voorleeskampioenen uit de regio in de Bibliotheek Tiel in Cultuurcentrum Zinder bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Sophie Bobeldijk van basisschool De Moespot uit Tiel tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Sophie las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Dagboek van een muts van Renée Russel. De in totaal negen kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Tiel voor de titel van regiokampioen.

Voorleeskampioen regio Lingewaal: Tim van der Linden

Op woensdag 6 februari kwamen acht voorleeskampioenen uit de regio in de Bibliotheek in Heukelum bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Tim van der Linden van basisschool Sint Antoniusschool uit Beesd tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Tim las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Ademloos van Gerard van Gemert. De in totaal acht kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek in Heukelum voor de titel van regiokampioen.

Voorleeskampioen regio Culemborg: Lisa van de Wetering

Op woensdag 6 februari kwamen zes voorleeskampioenen uit de regio in de Bibliotheek in Culemborg bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Lisa van de Wetering van basisschool Augustinusschool uit Culemborg tot kampioen in deze regio.

De 11-jarige Lisa las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Baron 1898 van Jacques Vriens. De in totaal zes kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Culemborg voor de titel van regiokampioen.

Voorleeskampioen Bommelerwaard: Alec van Bockel

Op zaterdag 2 februari kwamen 8 voorleeskampioenen uit de regio Bommelerwaard in de Brede School De Schakel in Ammerzoden bijeen voor de regionale kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd. De jury benoemde Alec van Bockel van basisschool Mgr. Zwijsenschool uit Kerkdriel tot kampioen in deze regio.

De 12-jarige Alec las in deze kwartfinale een fragment voor uit het boek Alle dagen hartstikke druk van Mirjam Mous. De in totaal 8 kwartfinalisten werden ieder kampioen van hun basisschool en streden in Bibliotheek Rivierenland vestiging Ammerzoden voor de titel van regiokampioen.

nationale voorleeswedstrijd