Warme Kerst in de Bibliotheek met Joris’ Kerstboom

Gepubliceerd op: 28 november 2019 15:00

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in de Bibliotheek in Druten, Kerkdriel, Zaltbommel en Geldermalsen. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren. Ook in de Bibliotheek in Druten, Kerkdriel, Zaltbommel en Geldermalsen is in december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?’

Hoe het werkt

In de vestigingen staat naast Joris’ Kerstboom een tafel met 2D-kerstballen. Schrijf een mooie boodschap en plak een foto op de kerstbal en hang hem in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht! Ook is er op bepaalde momenten een gastvrouw aanwezig om je te helpen. Deze tijden verschillen per vestiging. Voor meer informatie over de tijden kun je klikken op de activiteitenlink. Buiten deze tijden nodigen we je uit om zelf een boodschap in de boom te hangen.

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee met deze sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom
staat. Dit jaar kunnen bezoekers ook iemand online in het licht zetten door een persoonlijke e-card te sturen. Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen.
Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om
21.05 uur. Alle afleveringen worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO2.