WO2 in 100 foto's

Gepubliceerd op: 26 november 2019 14:07

WO2 in 100 foto's

Gelderland Herdenkt is op zoek naar foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Bibliotheek Rivierenland biedt je de mogelijkheid aan om deze in te scannen en op te sturen. Dit kan tot en met 31 december.

In 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Volgend jaar vinden er veel lokale, provinciale en landelijke activiteiten, herdenkingen en festiviteiten plaats om hier aandacht aan te geven. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dit gezegde geldt zonder twijfel voor de foto’s uit de Tweede Wereldoorlog en daarom zijn we op zoek naar deze foto’s.

Het is een initiatief van Herinneringsplatform WO2 met als doel een visuele canon van de Tweede Wereldoorlog tot stand te brengen, zowel provinciaal als nationaal.

Inscannen en uploaden van foto’s
Wij hopen van harte dat vele inwoners van Gelderland een bijdrage gaan leveren aan dit project. Deze foto's zijn met gemak te uploaden via onderstaande link.

Daarnaast biedt Bibliotheek Rivierenland ook de mogelijkheid tot het scannen van de foto's.

De foto's kun je invoeren en uploaden tot en met 31 december.