Kinderboekenweek 2018

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind.

De 64ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

Veel activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek is er ontzettend veel te doen in onze vestigingen. Kinderen kunnen de hele week een speurtocht doen en traditiegetrouw hebben de voorleesfeestjes hetzelfde thema als de Kinderboekenweek. Vriendschap, kom erbij! In Zaltbommel kun je woensdag 3 oktober tijdens een gezellige workshop een vriendenboekje maken. In Ammerzoden lezen we die middag het verhaal Draap voor en kun je een vriendschapsbandje maken. In Tiel vindt op 6 oktober een gezellig Kinderboekenfestijn plaats, in Geldermalsen is er op 10 oktober een Kinderboekenfeest en in Culemborg is er op 13 oktober een heus Kinderboekenbal. Er zijn workshops, theatervoorstellingen en er is natuurlijk muziek en dans op hét Kinderboekenweeklied. Maar je kunt ook een fotoshoot doen samen met je BFF, of een vriendschapsbandje maken.

Speel het Codewoord en kraak de code

Speciaal voor avonturiers en onderzoekers in de leeftijd van 9 tot 12 jaar speel je via de Bibliotheek de online game ‘Codewoord’. Doel is het kraken (hacken) van de bankkluis door antwoord te geven op zes vragen over vriendschap. Geef je de goede antwoorden? Dan krijg je zes letters te zien. Vind je hierin het codewoord om de kluis te openen? Stuur deze code in en open de kluis! Codewoord kun je spelen van 25 september t/m 14 oktober 2018.

Kinderboekenkrant en Voorleesgids

De Kinderboekenkrant biedt voor 8 tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver ná de Kinderboekenweek nog het lezen waard.

De Voorleesgids bevat meer dan 200 boeken voor kinderen van nul tot zes jaar. Met o.a. bekroonde boeken, prentenboeken bij De Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek en heel veel andere leuke (voorlees)boeken voor kleuters en peuters. Ouders vinden er ook veel voorleestips in.De Kinderboekenkrant en/of de Voorleesgids ligt vanaf 3 oktober in de bibliotheek. Gratis meenemen.

Kinderboekenweekgeschenk en Prentenbeoek

De eilandenruzie is het Kinderboekenweekgeschenk 2018. Een fantastisch nieuw avontuur met Rosa en Fico, de kinderen van de knotsgekke president Pablo Fernando van Costa Banana. Geschreven door Jozua Douglas, met illustraties van Elly Hees. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek door de boekhandel cadeau gedaan.

Wat te denken van Milja Praagman die het prentenboek van de Kinderboekenweek schrijft en tekent? Geweldig toch! Kinderen zullen smullen van Kom erbij. Het prentenboek is vanaf 3 oktober, de eerste dag van de Kinderboekenweek, in de boekwinkel te koop.

www.kinderboekenweek.nl